Glazba

Legendarni događaji rock’n’rolla!

Vrijeme čitanja: 3 minute
British Band 'The Who'
Foto: www.facebook.com/thewho

Rock albumi ove su godine zabilježili najmanju prodaju u posljednjih devet godina. Iako spomenuti podaci obeshrabruju, ne smijemo zanemariti stare bendove koji još uvijek žare i pale. Riječ je o bendovima poput Rolling Stonesa čije su pjesme slušali naši roditelji na prvom spoju. Napravit ćemo odmak od romantike i predstaviti pravu, divlju stranu rock’n’rolla koja se očituje u ispadima glazbenika.

Keith Moonovo parkiranje automobila u bazen

Kada vam jedan od velikih lanaca hotela, Holiday Inn, doživotno zabrani ulazak, znate da ste gadno zabrljali. Upravo se to dogodilo Keithu Moonu za vrijeme proslave 21. rođendana. Party za četrdesetak ljudi koji je započeo u velikoj konferencijskoj sobi nakon koncerta, završio je eksplozijom koja je digla u zrak kupaonicu, otkrhnutim zubom Moona i gađanjem hranom. Kao šećer na kraju, bubnjar benda The Who, automobil je parkirao u bazen. Je li otvoreni bar kumovao događajima, procijenite sami.

Je li Ozzy Osbourne odgrizao glavu šišmišu?

Planirano puštanje golubova u zrak kao znak mira, pijanom Ozzyju Osbourneu nije pošlo za rukom. Naime, tijekom važnog poslovnog sastanka, glazbenik je zgrabio goluba i odgrizao mu glavu. Da stvar bude bolja, unatoč kontroverziji, čin je izazvao pozitivne reakcije koje su ga na kraju proslavile. Kasnije varijacije na temu uključivale su, između ostalog, kidanje šišmiševe glave. Bilo kako bilo, Ozzy se zbog incidenta nalazi na drugom mjestu liste Rock’s Wildest Myths časopisa Rolling Stone što mu služi kao reklama.

541327_10151252978507318_1583621191_n
Foto: www.facebook.com/ozzyosbourne

Iggy Pop vs. The Scorpions

Prije nastupa, Iggy Pop je gostovao na radio postaji gdje je lokalnu skupinu motorista pod nazivom Scorpions nazvao mlakonjama. S obzirom na to da je jedan od onih kojima je jezik brži od pameti, nije očekivao bombardiranje teškim predmetima tijekom koncerta. Naime, motoristi su došli braniti svoje boje uvredama i fizičkim napadom. Međutim, osobenjak je hladno nastavio sa svirkom.

Brazilska depilacija Courtney Love tijekom intervjua

Novinar britanskog Rock časopisa znao je da će intervju s Courtney Love biti sve samo ne običan. Ipak, brazilska depilacija tijekom intervjua došla mu je kao iznenađenje. Love se potrudila da to ne bude jedina skandalozna stvar toga dana. Intervju je završila tako što je istresla bocu šampanjca na glavu, skinula se te istrčala na ulicu. Izgleda da se svi različito borimo s pritiskom.

VIDEO: Pete Doherty vlastitom krvlju pošpricao kameru

Pjevač benda The Libertines i Babyshambles nije poznat kao osoba koja ima kontrolu nad životom. Jedan od njegovih provokativnijih nastupa bio je intervju u kojemu je pošpricao kameru vlastitom krvlju. Intervju je odmah završen od strane njegova prijatelja, Drewa McConnella.

Bob Dylan upoznao Beatlese s marihuanom

Od svih pjesama Beatlesa, Bob Dylanu je najpoznatija bila I Want to Hold Your Hand. Zbog krivo protumačenih lyricsa (I can’t hide zamijenio je s I get high), pretpostavio je da slavna četvorka redovito uživa u marihuani. Istina je bila da im je to prvi susret s travom koji je završio tako što su, ne znajući za tradiciju dijeljenja jointa, dečki popušili svaki po jedan.

Priča iza teksta ”Valentine’s in London, found me in the trash” grupe Mötley Crüe

Spominjanje divljih zabava osamdesetih godina ne može proći bez basista Mötley Crüea, Nikkija Sixxa. Nakon što se predozirao heroinom u Londonu, diler u čijoj je kući bio pokušao ga je vratiti u život. Upravo ste otkrili priču koja stoji iza lyricsa ”Valentine’s in London, found me in the trash” pjesme Dancing on Glass. Naime, diler je tijelo Sixxa uredno pospremio u kontejner. Međutim, priča ima sretan kraj. Basist je preživio preveliku dozu heroina… i kontejner!

Jesu li Bowie i Jagger bili ljubavnici?

Nakon razvoda, pikanterije iz privatnog života slavnih nerijetko izađu u javnost. David Bowie bio je u desetogodišnjem braku s Angelom koja je potvrdila njegovu biseksualnost. Rekla je kako je pjevača više puta uhvatila u krevetu s muškarcima od kojih je izdvojila Micka Jaggera. Tjedan dana nakon intervjua, Angela se obranila te rekla da, iako je naglasila da su bili bez odjeće, ne tvrdi da su imali seksualne odnose.

tumblr_m5ttz2Z4I01ry6roko1_500
Foto: bowieslovers.tumblr.com
Izvor:
Be social

Komentari