Istaknuto
03.07.2020.

Vrijeme čitanja: 12 minute Pratili smo predviđanja pa smo odlučili izdvojiti i prokomentirati programe za kulturu onih koji već danima krase vrh anketa mnogih portala.

01.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Knjige

Književni događaji u Zagrebu u zadnjem tjednu studenog

26.11.2018. Maja HoićFoto. Rathish Gandhi/Unsplash
Vrijeme čitanja: 2 minute

Za lakše snalaženje u zagrebačkim književnim događanjima u predstojećem tjednu donosimo vam njihov kratki pregled na jednom mjestu.

Književne tribine

  • Kako je Trogir izgledao u ’70-ima

U ponedjeljak u 20h na tribini Rani radovi u sklopu Književnosti u Močvari mlađe generacije predstavit će Sven Popović i Vid Barić, a Vlado Vurušić u svrhu međugeneracijskog dijaloga prisjetit će se odrastanja u Trogiru sedamdesetih.

  • Poezija uživo u Booksi

Booksina posljednja ovogodišnja tribina Poezija na živo ugostit će u utorak u 19:30h Davora Ivankovaca s kojim će o nedavno objavljenoj zbirci Doba bršljana razgovarati voditelj tribine Ivan Šamija.

Davor Ivankovac (Foto: Facebook)

Književna tribina Učitavanje se u srijedu u 20h vraća na mjesto iz kojeg je krenula kao Poezija u Kavezu u preuređenom novootvorenom prostoru Grif bara. Martin Majcenović će kroz moderiranje predstaviti publici dvoje autora s već objavljenim zbirkama Mašu Virag i Jakova Skoka, a uz to možete se i upoznati s novim i toplim ambijentom Grif bara.

foto: Facebook

  • Što je ostalo od jugoslavenske modernizacije?

U četvrtak u 19 sati u prostorima MAMA Zagreb održat će se razgovor o knjizi Zbogom avangardo. Na razvalinama jugoslavenske socijalističke modernizacije (knjiga je objavljena uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke te besplatna za preuzeti u digitalnom izdanju). Razgovor će se odvijati između autora Domagoja Mihaljevića i gostiju Katarine Peović i Tonija Pruga.

Domagoj Mihaljević (Foto: Facebook)

Predstavljanja knjiga

Ovaj tjedan odvijaju se i dva predstavljanja knjiga, oba u dvorani Müller kina Europa. U utorak Fraktura predstavlja novi roman Ezan Ivane Šojat. U četvrtak se predstavlja knjiga u nakladi HENA.com autora Ivana Vidića pod nazivom San od tisuću ljeta.

(Visited 192 times, 1 visits today)

Komentari