Istaknuto
03.06.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Počinje glasanje za jedan od osam novih domaćih i regionalnih singlova koje donosimo i u ovotjednoj Novoj glazbi na Ziheru.

02.06.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Back to reality. Karantenu smo izgurali. Sad treba peći roštilje i objavljivati fotografije s plaže da drugi budu ljubomorni. Morate nešto i slušati kad radite stvari koje radite.

Izvedbene umjetnosti

Ljeto u Ludensu dovodi u srpnju pet predstava u Koprivnicu

26.06.2017. Ziher.hrFoto: Ludens teatar
Vrijeme čitanja: 2 minute

Sedmu godinu za redom Koprivničanci će uživati u kazalištnim predstavama pod zvjezdanim nebom. Ljeto u Ludensu ove će sezone svoja vrata otvoriti 1. srpnja, a tijekom pet subota u srpnju Koprivničanci će moći pogledati pet predstava.

Ljeto u Ludensu otvara predstava “Nori krtica Martin” u koprodukciji kazališta Oberon i kazališta Virovitica. Junak predstave Martin seoski je momak koji svoje mnogobrojne nedaće ocrtava od početka do kraja (tragi)komične izvedbe kojoj je ime život. Redatelj je Damir Mađarić, u monodrami igra Draško Zidar, a predstavu prate i prekrasni muzički brojevi na cimbulama u izvedbi Gordane Evačić.

Tjedan dana kasnije, 8. srpnja, u atriju Doma mladih gostuje predstava “Od tišine do glazbe” Teatra Erato koja će biti izvedena u sklopu Jazz festa. Glumac Ivan Đuričić i glazbenik Saša Miočić  u ovoj jednosatnoj glazbenoj komediji podnaslovljenoj „koncert za anegdotu i klavir“ publiku na zanimljiv i privlačan način, s anegdotama i šalama, vode kroz povijest glazbe u svoj njezinoj raznovrsnosti, od Beethovena do Ive Robića i Rolling Stonesa.

Foto: Ludens teatar

Glazbeno-scenski performans “Gdje povlačiš crtu” Sare Renar, kolektiva SKROZ i grupe Moskau bit će izveden 15. srpnja, a propituje, kako i naslov sugerira, granice privatnog i javnog, osobnog i kolektivnog. Tjedan dana kasnije gostuje “Balon” Mate Matišića u produkciji Teatra Exit i u režiji Mislava Brečića, predstava duhovitih zapleta o glumcu, njegovom identitetu i iluziji koju stvara. Ovogodišnji će festival 29. srpnja zatvoriti predstava “Samo jedna žena” Gala teatra, monodramu Daria Fo i France Rame o kolotečini svakodnevice u izvedbi Matije Prskalo i režiji Đure Roića.

Ulaznice

Sve predstave na rasporedu su u 21 sat, dok će predstava “Od tišine do glazbe” biti izvedena u 2 sati. Ulaznice za predstavu mogu se kupiti u Le Petit Caféu, Šarenom dućanu, Hotelu Podravina te u uredu Ludens teatra (Dom mladih/1. kat).

(Visited 54 times, 1 visits today)

Komentari