Film

“Majstori”: serija za djecu i obitelj uskoro na HTVu

majstori
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Od 24. prosinca na programu Hrvatske radiotelevizije (HRT3) počinje prikazivanje serije za djecu i obitelj „Majstori”, koja kroz 11 epizoda na edukativan, duhovit i suvremen način prikazuje važnost praktičnih vještina i znanja. Redateljica i scenaristica serije je Sara Hribar, a u naslovnim ulogama se pojavljuju Igor Kovač, Maja Posavec i Toma Medvešek.

Alati i ruke važniji su i zanimljivi no ikad, kao protuteža virtualnom svijetu u kojem današnja djeca žive. Tako majstori u svakoj epizodi dolaze u domove gdje su potrebni popravci ili radovi. No, njihove usluge mnogo su dubokosežnije od onih površinskih. Majstori su stručnjaci za motiviranje djece i odraslih u nadilaženju svakodnevnih problema i prepreka, a upravo u tome leži njihova kvaliteta i istinsko majstorstvo.

„Današnje generacije djece još uvijek su jako zainteresirane za fizičke poslove, alate i majstorske intervencije u kući. Praktičan rad nije samo koristan, već budi maštu i razvija određene kompetencije. Ova serija također ruši i predrasude o majstorskim poslovima kao isključivo muškim jer danas ima puno majstorica koje podjednako vješto barataju alatima.” – objašnjava redateljica Sara Hribar

Svaka epizoda serijala sastoji se od jednog problema koji je zadesio kućanstvo – pokvareni televizor, hladnjak, usisavač, manjak tople vode ili zašarani zid. Nakon što je problem detektiran, u domaćinstvo stižu majstori kako bi ga riješili.

Svojim moćima, ali i edukativnim, humorističnim te krajnje praktičnim pristupom ne popravljaju samo kućanske predmete i probleme, već razvijaju dječje samopouzdanje. Također, potiču ih na održivi način života i analitičko razmišljanje, afirmiraju pozitivne promjene u ponašanju… Luckastim primjerima, gegovima i songovima podižu moralni kompas kod djece u kojem je zlatno pravilo da se uloženi trud uvijek isplati.

Uz mnogobrojnu djecu, u epizodnim ulogama se još pojavljuju Nataša Dorčić, Vinko Kraljević, Živko Anočić, Dora Fišter, Judita Franković Brdar, Ksenija Marinković, Tena Nemet Brankov, Sven Medvešek, Doris Šarić Kukuljica, Frano Mašković, Borko Perić i ostali.


Serija za djecu i obitelj Majstori prikazuje se na HRT3 od 24. prosinca u jutarnjem terminu u sklopu Juhuhua. Raspored epizoda dostupan je na web stranicama Hrvatske radiotelevizije


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari