boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Film

Nova serija “Mi djeca s kolodvora Zoo” uskoro na HBO GO

mi djeca s kolodvora zoo
Foto: YouTube screenshot
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Uskoro izlazi nova serija „Mi djeca s kolodvora Zoo” snimljena po istoimenoj knjizi koja je 1978. šokirala svijet. Istinita je to priča o Christiane F., djevojčici koja zbog osjećaja nepripadanja svojoj obitelji koja je uništena razvodom i beznađa betonskog predgrađa Berlina traži izlaz. Pronađe ga u svom novom društvu koje je uvodi u svijet alkohola i lakih droga, a vrlo brzo i onih teških. Bezbrižnost pripitog plesanja na Bowiejeve pjesme u klubu vrlo brzo zamijeni krađa i prostitucija kako bi pribavila heroin na notornom kolodvoru Zoo.

Christianina priča o djetinjstvu prekinutom ovisnošću već je ekranizirana u kultnom filmu iz 1981., pa se mnogi pitaju je li uopće potrebna reciklaža tako upečatljivog originala?

Provjerit ćemo sami vrlo uskoro – naime, prva sezona već je izašla na Amazon Primeu , a na platformi HBO GO izlazi 27. veljače.

 

(Visited 1.005 times, 1 visits today)
Be social

Komentari