Glazba

Manifest crnila u Attacku za malo drugačije blagdansko raspoloženje

Izvor fotografije: Facebook.com/iamdisease
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Za kraj godine klub Attack sprema jednodnevnu festivalsku priču kojom slavi mizantropiju i blasfemiju u svim oblicima. Na Manifest 20. prosinca dolaze bendovi Iamdisease, Left to Starve, Hellcrawler i Sitis.

Manifest otvara slovenski bend Iamdisease čiji su članovi nekoć svirali u bendovima poput LowPuncha i Elodea. No, okosnica njihovog rada već čitavo desetljeće je sporo/brzi projekt u kojem se stara škola hardcorea zamijenila sludge metalom uz mračan prizvuk novije škole metalskog ĐĐĐ rifovlja.

Nakon europske turneje, karlovački sludge/punk bend Left to Starve stiže u Attack predstaviti svoju novu ploču “Nisam ne nikada bojao zmija”. Njihov CURSEDovski hardcore je usporen, pretvoren u sludge/doom i kako stvari stoje ne misle stati.

Večer će dodatno zagrijati i slovenski bend Hellcrawler koji je jedan od rijetkih “buzzsaw” death metal bendova na ovim prostorima. U njihovom se radu manifestira ono najbolje od “Sunlighta” studija i ranih 90-ih. Prljavi d beat i mrtvački death metal se sjajno nadopunjuju u ovom soničnom rot “n” roll napadu.

Novije ime na zagrebačkoj metal punk sceni je bend Sitis koji su svoju zagrebačku premijeru imali u rujnu. Bend čine članovi mnogih drugih metal i hardcore bendova poput Frozen Forest i Tomorrow We Hunt. Sada dolaze u Attack kako bi se svojim sirovim i brzim black metalom pridružili proslavi mračnog doba.

Ulaznice za #drugacijimetal možete kupiti na ulazu kluba po cijeni od 40 kuna.

Be social

Komentari