Istaknuto
12.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Novih pet glazbenih uradaka iz domaćih radionica bore se za naklonost slušatelja,a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

Glazba

Martin Scorsese snima dokumentarac o glazbenoj sceni 70-ih

29.11.2019. Igor Yuri Juriljmartinscorsese_www.facebook.com.jpg
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Prije tri godine gledali smo Vinyl Martina Scorsesea koji se u svojoj seriji za HBO odmaknuo od tipične poetike. Prigrlio je glazbu i kulturu crnih ploča najtoplijeg zvuka u jednoj sezoni od deset epizoda. No čini se da deset sati nije dovoljno da se ispriča priča o sedamdesetima kada je kultura vinila cvjetala, a dio nje nisu bili samo audiofili.

Serija je, naime, otkazana unatoč uglavnom pozitivnim kritikama. Produkcijska kompanija Imagine Entertainment primijetila je pak redateljevu strast prema New Yorku i glazbi. Ovih je dana sklopila ugovor o dokumentarcu koji će istražiti njujoršku glazbenu scenu 1970-ih. No to nije jedini glazbeno-filmski projekt kompanije. U doglednom periodu istražit će različite teme o kojima tek treba izaći u javnost među glazbene poklonike. Sve što znamo o Scorceseu jest da je oduševio fanove najavom.

Ni o samoj produkciji ne znamo još uvijek ništa, osim da će biti distribuiran na Apple TV+, unatoč Scorceseovom dobrom odnosu s Netflixom koji, očigledno pod navalom Applea,  Disneyja i Amazona biva stavljen na marginu.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari