Istaknuto
04.12.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Ove godine provedite Advent na naš način, upoznajte nas kroz male božićne rituale, tradicije i sadržaje koji ispunjavaju naše adventske dane bojama veselja i zajedništva.

01.12.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute Ažurirajte se i ovog tjedna uz aktualne singlove s domaćeg glazbenog terena uz rubriku Nova glazba. Odaberite svog favorita i donesite mu vječnu slavu.

Glazba

Martin Scorsese snima dokumentarac o glazbenoj sceni 70-ih

29.11.2019. Igor Yuri Juriljmartinscorsese_www.facebook.com.jpg
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Prije tri godine gledali smo Vinyl Martina Scorsesea koji se u svojoj seriji za HBO odmaknuo od tipične poetike. Prigrlio je glazbu i kulturu crnih ploča najtoplijeg zvuka u jednoj sezoni od deset epizoda. No čini se da deset sati nije dovoljno da se ispriča priča o sedamdesetima kada je kultura vinila cvjetala, a dio nje nisu bili samo audiofili.

Serija je, naime, otkazana unatoč uglavnom pozitivnim kritikama. Produkcijska kompanija Imagine Entertainment primijetila je pak redateljevu strast prema New Yorku i glazbi. Ovih je dana sklopila ugovor o dokumentarcu koji će istražiti njujoršku glazbenu scenu 1970-ih. No to nije jedini glazbeno-filmski projekt kompanije. U doglednom periodu istražit će različite teme o kojima tek treba izaći u javnost među glazbene poklonike. Sve što znamo o Scorceseu jest da je oduševio fanove najavom.

Ni o samoj produkciji ne znamo još uvijek ništa, osim da će biti distribuiran na Apple TV+, unatoč Scorceseovom dobrom odnosu s Netflixom koji, očigledno pod navalom Applea,  Disneyja i Amazona biva stavljen na marginu.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari