Glazba

Martin Scorsese snima dokumentarac o glazbenoj sceni 70-ih

martinscorsese_www.facebook.com.jpg
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Prije tri godine gledali smo Vinyl Martina Scorsesea koji se u svojoj seriji za HBO odmaknuo od tipične poetike. Prigrlio je glazbu i kulturu crnih ploča najtoplijeg zvuka u jednoj sezoni od deset epizoda. No čini se da deset sati nije dovoljno da se ispriča priča o sedamdesetima kada je kultura vinila cvjetala, a dio nje nisu bili samo audiofili.

Serija je, naime, otkazana unatoč uglavnom pozitivnim kritikama. Produkcijska kompanija Imagine Entertainment primijetila je pak redateljevu strast prema New Yorku i glazbi. Ovih je dana sklopila ugovor o dokumentarcu koji će istražiti njujoršku glazbenu scenu 1970-ih. No to nije jedini glazbeno-filmski projekt kompanije. U doglednom periodu istražit će različite teme o kojima tek treba izaći u javnost među glazbene poklonike. Sve što znamo o Scorceseu jest da je oduševio fanove najavom.

Ni o samoj produkciji ne znamo još uvijek ništa, osim da će biti distribuiran na Apple TV+, unatoč Scorceseovom dobrom odnosu s Netflixom koji, očigledno pod navalom Applea,  Disneyja i Amazona biva stavljen na marginu.

Be social

Komentari