Glazba

Između techna, housea i bassa – Object blue iz Londona stiže u Masters

Foto: Facebook.com / Masters club
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ako do sada niste čuli za grupu mladih DJ-eva koji organiziraju izvrsne partyje (na raznim lokacijama od Medike do Pločnika), krajnje je vrijeme za to. Kolektiv Volta u sklopu svog “rođendana” (prije točno godinu dana od nadolazećeg događaja u Mastersu) u Zagreb 16. ožujka dovode jednu od trenutno najprominentnijih figura suvremene plesne glazbe – object blue, a ovo je ujedno i njihovo prvo veliko međunarodno gostovanje.

Porijeklom iz Pekinga s londonskom adresom, object blue je tijekom prošle godine postala jednom od najtraženijih klupskih izvođačica na globalnoj elektronskoj sceni zahvaljujući njenoj eksplozivnoj, ali suptilnoj te izrazito muzikalnoj produkciji koja pretežito leži negdje na raskršću techna i bassa. FACT Magazine ju 2018. navodi kao jednu od najzanimljivijih novih techno/house producentica – to se priznanje nastavlja u siječnju kada ju Mixmag svrstava među top 25 artista za 2019. U samo zadnja 2 mjeseca je imala priliku dijeliti pult s velikanima poput Objekta i Ben UFO-a.

Vrtložne, mračne i emotivne žanrovske skretnice u njenim DJ setovima stavile su je na mapu iznimnih festivala poput Unsounda i Atonala, a slijede joj sve značajnije izvedbe na ovogodišnjem Dekmantelu i Dimensionsu – prije kojih dolazi u Zagreb.

Iako za svoju selekciju često govori da je prvenstveno namijenjena plesnom podiju, njenoj raznolikosti i kvaliteti svjedoči i činjenica da je jedna od rezidentica londonskog Rinse FM-a.

Uz nekoliko remixeva i kompilacija, dosad je izdala 2 EP-a: “Do you plan to end a siege?” na Tobago Tracks i “REX” na Let’s Go Swimming labelu, a za VOLTU je snimila unikatan miks koji možete poslušati ovdje.

object blue će za nas odvrtjeti DJ set, a za lokalnu podršku s nama je i DJ Labud – jedan od najcjenjenijih hrvatskih DJ-a. DJ Labud poluprofesionalni je DJ iz Hrvatske. Karijeru započinje 2001. godine u izvedbenoj skupini Uomini Plus. Skupinu preopterećenu skandalima napušta 2005. i posvećuje se samostalnom djelovanju na polju DJ-inga. Od 2010. godine član je zagrebačke organizacije Ekstrakt. U slobodno vrijeme bavi se sportskim ribolovom na moru.

Večer otvaraju VOLTA rezidenti, N/OBE i Kornet. Ulaznice potražite na ulazu po cijeni od 70 kuna.

Be social

Komentari