Film

Mikrofon je vaš: Prvi hrvatski dokumentarni film o mucanju i društvenoj percepciji istog

foto: hrtprikazuje.hrt.hr/pogledi-mikrofon-je-vas-mucanje
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
foto: hrtprikazuje.hrt.hr/pogledi-mikrofon-je-vas-mucanje
foto: hrtprikazuje.hrt.hr/pogledi-mikrofon-je-vas-mucanje

Povodom Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju koji se obilježava svake godine 22. listopada, Odjel Dokumentarna produkcija Hrvatske radiotelevizije i Hrvatska udruga za pomoć osobama koje mucaju „Hinko Freund“ iz Zagreba organiziraju posebnu projekciju prvog hrvatskog dokumentarnog filma o mucanju i društvenoj percepciji osoba koje mucaju Mikrofon je vaš.
Prvo predstavljanje filma održat će se 20. listopada u 19 sati u Goethe – Institut Kroatien, Ulica grada Vukovara 64, koji s velikom ljubaznosti otvara svoja vrata svima koje ova tema zanima.Film, kojeg će predstaviti sociolog Rentao Matić, autora Željka Rogošića, prikazuje iskustva, probleme, saznanja i načine kako se nositi s mucanjem danas u Hrvatskoj, a kao glavni likovi govore osobe suočene s tim zdravstvenim problemom, među kojima su djeca, roditelji, glazbenik, svećenik pa čak i bivši guverner Hrvatske narodne banke.
Skup će pozdraviti rukovoditelj Odjela Dokumentarna produkcija HRT-a Robert Tomić Zuber i predsjednica Hrvatske udruge za pomoć osobama koje mucaju dr.sc. Suzana Jelčić Jakšić. Prisutni će moći pozdraviti aktere filma i autorsku HRT-ovu ekipu. Kroz program će vas voditi HTV-ova voditeljica Melita Hrengek.

Be social

Komentari