Istaknuto
15.01.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta U rubrici Nova glazba poslušajte aktualne domaće singlove i glasajte za svog favorita. Bacite uho i na strane, uglavnom indie rock preporuke.

15.01.2020.

Vrijeme čitanja: 6 minute Iako se preminuli glazbenici već neko vrijeme oživljavaju hologramima za posebne prigode, naslućuje se jedan novi trend koji će uvelike utjecati na način na koji konzumiramo glazbu. Što o trendu hologramskih koncerata preminulih glazbenika misle članovi glazbene redakcije pročitajte u nastavku.

Vizart

U Zagrebu otvoren najslađi muzej koji ćete ikad posjetiti – Muzej čokolade

27.11.2019. Nikolina MacešanFoto: Facebook/Muzej čokolade Zagreb
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Zagreb se ovih dana pridružio rijetkoj listi gradova koji mogu reći da imaju muzej posvećen čokoladi. U Varšavskoj ulici su Ružica i Domagoj Cerovac započeli ovu kreativnu priču i otvorili Muzej čokolade. Ružica i Domagoj su na ovu ideju došli kada su sami ostali razočarani iz raznih svjetskih Muzeja čokolada, a za realizaciju ideje trebala im je samo godina dana.

Muzej je posvećen povijesti čokolade, a interaktivnim pristupom se posjetiteljima želi približiti njen geografski i kulturološki značaj kroz povijest. Kako sama čokolada ima utjecaj na naša osjetila, tako se i ovaj muzej bazira na tome da zaposli naša osjetila vida, mirisa, dodira, sluha, te na kraju, okusa.

Foto: Facebook/Muzej čokolade Zagreb

Sve je u ovom muzeju jestivo, pa čak i ulaznica. Na ulasku posjetitelji dobivaju degustacijski kit s 9 vrsta čokolada koje će im u prolasku kroz 7 prostorija posvećenim čokoladi pomoći da doživljaj bude potpun za sva osjetila.

U sklopu muzeja je i trgovina u kojoj svoje proizvode prodaju hrvatski čokolatijeri. Muzej je otvoren od ponedjeljka do nedjelje od 10 do 22 sata. Cijena ulaznica se za odrasle je 60 kuna, za djecu i mlade od 4 do 18 godina 40 kuna, dok je za djecu do 4 godine besplatan. Moguće je kupiti i obiteljsku ulaznicu (dvoje odraslih i troje djece) za 180 kuna.

(Visited 412 times, 66 visits today)

Komentari