Nagrade

Nagradnjača: Akustični intro vikenda u Klubu!

Foto: press
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: press
Foto: press

U znaku neradnog prvog svibnja, u Klubu se nastavlja veselo, koncertnim i party programom! 2. svibnja je rezerviran, kao što to ide za svaki prvi tjedan novog mjeseca, za Bistro na rubu šume, dok 3. svibnja slijedi odličan koncert grupe And The Kid!

2. svibnja- Bistro na rubu šume: Mika Male & Zvonimir Varga

Mika Male trenutno promoviraju svoj treći album “Gdje se sastaju luđaci” koji je izišao krajem prošle godine za Dallas Records. Nakon sjajnih kritika za njihov prošli album “Vremenom” iz 2010. nastavljaju punom parom dalje. Bend postoji više od 10 godina i čine ga Orlan Tus (vokal, gitara, klavir), Majda Bojić (violina), Ivan Žigo (električna gitara), Lucija Potočnik (bas) i Igor Bušljeta (bubnjevi). Dosad su nastupali na svim većim festivalima u Hrvatskoj kao što su InMusic, Terraneo i Hartera no njihova glazba najviše dolazi do izražaja u klupskim prostorima gdje mogu uspostaviti intimniji odnos sa svojom publikom. Mika Male svoju snagu crpe iz specifične atmosfere svake od svojih pjesama koje najviše dobivaju na snazi u živoj izvedbi. Strpljivi slušatelji prepoznat će bogatstvo detalja i delikatno isprepletenu mrežu riječi pjesama i glazbenih ideja ovog kvinteta. Svojim dugogodišnjim stažem na sceni i beskompromisnim pristupom glazbi privlače kao magnet novu publiku koja im se spremna prepustiti. Fanovi bendova kao što su Nick Cave & the Bad Seeds, The Velevet Underground, Tindersticks i Dirty Three doći će na svoje. Ostali neka pristupe otvorenog srca i neće se razočarati.

Zvonimir Varga

Kombinacija Varga-Kanizsai rapidno napreduje. Pjesme su mu iz onih finih, doduše globalno jednostavnih legata prerasle u minijaturne komplekse, snažnu rokačinu i punk što je pred nekoliko godina bilo uopće teško zamislivo.  Za sada sve ide u odličnom pravcu koji pokazuje širinu pjesama, pogodnost i za akustične, električne, eksperimentalne, rock, punk i alternativne izvedbe. Ima konstruktivnu bazu s kojom se može napraviti svašta.

Nakon koncerta slijedi povratak u retro zabavnim Tanceraj!-em. Opet će se u Klubu plesati na šlager, rockabilly, swing, a bit će i fotkanja s polaroidom. DJ: Nifty Nina & Pitch I.

Upad: 20 kn

3. svibnja- And The Kid & Sleepyheads

Grupa And the Kid u subotu 3. svibnja u zagrebačkom Klubu promovira debitantski album “Factories“, a s njima će svirati i Sleepyheads.  Vrata Kluba otvaraju se u 21 sat, a upad je 15 kn u pretprodaji i 20 kn na vratima Kluba.

Foto: press (Matej Čelar)
Foto: press (Matej Čelar)

And the Kid

Iako kao bend postoje tek tri godine, a nešto manje od polovine materijala na ovom  albumu datira još iz samih početaka, And the Kid kažu da već imaju gotove pjesme i za naredno izdanje. Inspiracije im izgleda ne manjka. Njihovo autentično i uvjerljivo premjeravanje panorame onih društvenih slojeva koje gnječi prljava čizma krupnog kapitala i konstantna pljačka kleptomanskih skorojevića posjeduje britkost ljudi koji nemaju više što izgubiti. Oni žele, kao što govori pjesma “Boy Breaks Formation”, izbiti iz formacije ukalupljenog i normiranog života, ali bivaju uvijek primorani natrag u red. Ljubav je u njihovom svijetu kupljiva za šaku ‘deutschmarks’, ali ona prava ipak je ujedno možda i jedini spas.

U svom debitantskom albumu nazvanom “Factories” ovi Zagrepčani seciraju i prikazuju beznadežni život radničke klase, koja se sve više pretvara u čisto paćeničku kastu. Njihov prisni i iskreni rock s jakom songwriterskom notom ima srce i auru mlađahnog Bob Dylana.

Sleepyheads

Sleepyheads su indie rock/indie pop bend koji kroz svoj melodični gitarski zvuk kombiniraju indie glazbu devedesetih uz koju su odrastali, sa svim modernim glazbenim začinima nultih i aktualnih desetih.

Vedran, Domagoj, Daniel i Gišo se već neko vrijeme motaju po sceni, a  upravo sa Sleepyheads su prošle godine skrenuli pažnju svojim odličnim indie-rockom ala Bulit To Spill, The Hold Steady, Sebadoh i nije ih za ludu potlista zvala da im sviraju na njihovom rođendanskom tulumu.

Upad: 15 kn u pretprodaji (prodajna mjesta: Tvornica Kulture, Aquarius CD shop, Dirty Old Shop/ online: Entrio), na ulazu u Klub 20 kn.

Ne brinite za upade! Za svaki event u Klubu dijelimo po 2×2 ! Samo u komentar članka napišite vaše ime i prezime i datum kada želite ići u Klub (2.5- Bistro na rub šume, 3. 5- And The Kid & Sleepyheads)! Imena dobitnika javljamo na našoj facebook stranici. Sretno!

 

Be social

Komentari