Glazba

Najava: Posljednji poziv za Kurt Vile & The Violaters

Foto: Facebook
Vrijeme čitanja: 2 minute

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Jedan od najcjenjenijih američkih kantautora i osnivač kultnih The War On Drugs, Kurt Vile nastupit će uz svoj prateći bend The Violators u Velikom pogonu Tvornice kulture u četvrtak, 20. lipnja.

Ovaj sjajni glazbenik i producent na sceni je prisutan od sredine prošlog desetljeća kada je sa svojim najboljim prijateljem i suradnikom Adamom Granducielom osniva grupu The War On Drugs. Prvi album “Wagonwheel Blues” objavili su 2008. i krenuli na turneju nakon koje je Kurt izašao iz benda i posvetio se solo karijeri izbacivši iste godine materijal “Constant Hitmaker”. Ipak, izlaskom iz benda nije prestala njegova suradnja sa Granducielom. Zajedno su radili na drugoj ploči The War on Drugs, iznimno hvaljenom “Slave Ambient”. Također, Adam je i član The Violatorsa, tako da ćemo ga vidjeti na koncertu u Tvornici.

Godine 2009. Kurt Vile objavljuje “God Is Saying This To You…” i potpisuje za ugledan indie label Matador Records, dom izvođača poput Mogwai, Interpol, Yo La Tengo, Belle and Sebastian, Pavement, Cat Power i mnogih drugih. Prvo albumom “Childish Prodigy” koji ga je odveo na turneje s Fucked Up, Thurstonom Mooreom i našim nedavnim gostima Dinosaur Jr., a nakon toga i njegovim najuspješnijim izdanjem dosad, “Smoke Ring For My Halo” koji se našao na mnogim popisima najboljih u 2011. godini. Nakon njega izašao je još I EP “So Outta Reach” dok bi se 9. travnja u prodaji trebao pojaviti album “Wakin’ On A Pretty Daze” kojeg će Kurt i promovirati u Zagrebu.

Polagano ulazeći prvo na američku, a onda i na svjetsku indie scenu Kurt Vile postao je jedan od omiljenih izvođač mnogih kultnih glazbenika poput Sonic Youtha ili Dinosaur Jr-a te neizostavnog portala Pitchfork. S obzirom na pedigre hrvatske publike izvođači kao Kurt uvijek su bili iznimno cjenjeni i praćeni.

Do 19.6. ulaznice stoje 90 kn, dok će na dan koncerta, 20.6. za ulaznicu trebati izdvojiti 100 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)
• Churchill shopovi: Avenue Mall, City centar, Arena centar
• Punkt (Branimir centar)
• Daily News (Prolaz podhodnik)
• Eventimova prodajna mjesta I www.eventim.hr
• www.entrio.hr

Be social

Komentari