Istaknuto
28.10.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Od ukupno dvanaest novih singlova, za sedam domaćih i regionalnih možete glasati, a preostalih pet stranih poslušajte neobavezno.

21.10.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Ziherung i 23 albuma u lipnju kao predah od pandemije

Glazba

Najava: Rockoff predstavlja The Orange Strips, And The Kid i Sane

15.10.2014. Helena KezerićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook.com/festivalrockoff

Foto: Facebook.com/festivalrockoff

Četvrtak nestrpljivo kuca na vrata i donosi treći krug Rockoff festivala. Mali Pogon zagrebačke Tvornice Kulture 16. listopada ugostit će tri grupe koje kvalitetom pariraju mnogim stranim izvođačima. The Orange Strips, And The Kid i Sane predstavit će singlove s aktualnih albuma, a nešto više o njima možete pročitati u nastavku.

The Orange Strips su labinski indie rockeri čiji dosje broji više stotina nastupa po cijeloj Europi, a važno je spomenuti i dvije britanske turneje u sklopu kojih su se predstavili na poznatom BBC-jevom radiju. Zavidnim iskustvom zaradili su si titulu najaktivnijeg izvoznog proizvoda u okvirima indie rock glazbe. Na RockOff festivalu predstavit će se pjesmom History of You koja se nalazi na albumu koji nosi naziv “Deadlines”.

And The Kid, zagrebački bend koji također njeguje indie rock zvuk, može se pohvaliti epitetom hrvatski The Smithsi. Album “Factories” je izdan, a za nasup u Malom Pogonu pripremili su pjesmu Orange. Prema riječima samih članova, ona na bezazlen način govori o narančama i odrastanju. Govorka se da su im nastupi iznimno zanimljivi i energični.

Zagrebačka grupa Sane jedna je od onih za koju bi se dalo toliko toga reći, ali zapravo nije potrebno previše riječi da ih se predstavi. Nastali su jednog davnog dana u Indiji, a uspješno prkose svim vremenskim uvjetima, što se jasno vidi i iz njihovih frizura. O Nikolinom vokalu i osebujnosti Drito Konja sve se već jako dobro zna, no novih vijesti ne nedostaje. Postava je promijenjena, a s njom je i friško izdan autorski album “About Time” pod producentskom palicom Marka Mrakovčića. Spontanost ih prati na svakom koraku, pa je tako i pjesma Igra kojom će se predstaviti na Rockoffu, nastala spontanim jamanjem na jednoj od mnogobrojnih probi.

Koncert počinje u 21:00, a ulaznice po cijeni od 30 kn dostupne su na svim prodajnim mjestima Tvornice i putem online sustava Entrio.

 

 

(Visited 71 times, 1 visits today)

Komentari