Film

Najavljen novi Disneyjev crtani film: Moana

Foto: mickeyandcompany.tumblr.com
Vrijeme čitanja: 2 minute

Foto:  everythingisdisney.tumblr.com
Foto:
everythingisdisney.tumblr.com

Disney je najavio novi crtani film Moana (2016) kojeg će režirati Ron Clement i Jon Musker, scenaristi Disneyjeve Little Mermaid (1989) i redatelji crtanih filmova Alladin (1992) i Princess and the Frog (2009). Za glazbu je zadužen Mark Mancina, zaslužan za The Lion King (1994), Tarzan (1999) i Brother Bear (2003) soundtrackove . Moana je zamišljena kao mješavina crteža i kompjuterske animacije.

Glavni je lik novog crtića pustolovna tinejdžerka Moana, kćer polinezijskog poglavice, koja se uputi u opasno putovanje oceanom u potrazi za misterioznim otokom. Tijekom svojeg putovanja, udružit će snage s legendarnim božanstvom Mauijem, susrest će ogromna morska čudovišta i bića te će se pobliže upoznati s drevnim folklorom i svijetom Pacifika. “Moana je nepopustljiva, strastvena i veliki sanjar. Povezana je s oceanom na poseban način. Ona je lik za kojeg jednostavno želite navijati i jedva čekamo predstaviti je publici” izjavio je Jon Musker.

Foto: a-different-kind-of-royalty.tumblr.com
Foto: a-different-kind-of-royalty.tumblr.com

Smatra se da će se Moana djelomično iskupiti za nedostatak ne-bijelih Disneyjevih princeza s izuzetkom Mulan (1998) i Tiane u Princess and the Frog (2009). Zadnja dva Disneyjeva crtana filma s princezama Brave (2012) i Frozen (2013) prikazuju princeze s velikim očima, svijetlim kosama i premalenim strukovima pa postoji nada da će Moana predstaviti i neke druge aspekte ženske ljepote. Disneyjev Frozen također je napadnut zbog netočnih prikaza kulture Saami naroda koji živi na područjima Norveške, Finske, Švedske i Rusije. Hoće li zbog istih razloga biti kritizirana i Moana, vidjet ćemo.

Be social

Komentari