Istaknuto
22.01.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Sedam novih singlova iz glazbenih radionica spremno je za preslušavanje i borbu za pobjedu. Glasanje, kao i uvijek, traje do sljedeće srijede.

15.01.2020.

Vrijeme čitanja: 6 minute Iako se preminuli glazbenici već neko vrijeme oživljavaju hologramima za posebne prigode, naslućuje se jedan novi trend koji će uvelike utjecati na način na koji konzumiramo glazbu. Što o trendu hologramskih koncerata preminulih glazbenika misle članovi glazbene redakcije pročitajte u nastavku.

Film

“Sve najbolje” i “Noćne životinje” u kinu Europa

17.12.2016. Ziher.hrFoto: facebook.com/NocturnalAnimals
Vrijeme čitanja: 2 minute

Od četvrtka 15.12. na platnu kina Europa možete pogledati ‘Noćne životinje’, drugi film slavnog modnog dizajnera Toma Forda. Vizualno stilizirani spoj romanse i neo-noir trilera o osveti s Amy Adams i Jakeom Gyllenhaalom u glavnim ulogama nagrađen je na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji Srebrnim lavom i velikom nagradom žirija. “Film ‘Noćne životinje’ priča je koja nas opominje, priča o suočavanju s izborima koje pravimo u životu i posljedicama koje naše odluke mogu imati. U kulturi u kojoj je sve potrošno, uključujući i naše odnose, ovo je priča o odanosti, predanosti i ljubavi. Ovo je priča o otuđenosti koju osjećamo i važnosti osobnih odnosa u životu“, rekao je o filmu sam redatelj.

Na program je nedavno stigla i dugoočekivana božićna komedija Snježane Tribuson ‘Sve najbolje’ s Ksenijom Marinković, Ozrenom Grabarićem, Goranom Navojcem, Bogdanom Diklićem i poznatom mezzosopranisticom Renatom Pokupić u glavnim ulogama. Radnja filma smještena je u božićno vrijeme, kad svatko svakome želi sve najbolje, a u njemu se isprepliću sudbine usamljene slastičarke koja je davno odustala od traženja “onog pravog”, svjetski uspješne operne pjevačice razočarane u ljubav te karizmatičnog baritona koji se oporavlja od bračnog brodoloma. Film je ljetos na Pulskom filmskom festivalu nagrađen s pet Zlatnih arena: za scenografiju, kostimografiju, vizualne efekate i najbolju sporednu mušku ulogu (Goran Navojec) te nagradu Breza za najbolji filmski debi koju je za svoju prvu filmsku ulogu osvojila naša cijenjena mezzosporanistica Renata Pokupić. Ziherovu recenziju filma možete pročitati na linku.

Foto: facebook.com/svenajboljefilm

Jedan od naslova s aktualnog redovnog programa ‘Toni Erdmann’, krajem prošloga tjedna ‘pomeo’ je konkurenciju na dodjeli Europskih filmskih nagrada. Šarmantna dramedija o složenom i osjetljivom odnosu između oca i sina u režiji njemačke autorice Maren Ade osvojila je nagradu za najbolji film, najbolju režiju, najbolji scenarij te najbolju žensku i mušku glavnu uloguThe Guardian film opisuje kao komediju  “prepunu iskrenog smijeha”, ali koja “postupno prelazi u nešto mnogo mračnije i dezorijentirajuće”, dok Variety tvrdi da se radi o “humanom i urnebesanom trijumfu”. Film je ujedno i ovogodišnji dobitnik Nagrade LUX, koju dodjeljuje Europski parlament. Ziherovu recenziju filma možete pročitati na linku.

(Visited 126 times, 1 visits today)

Komentari