novo u kinu
28. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom ožujku.

ziherung
19. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Gasim Ziherung. Dugo sam razmišljao i nisam u stanju sam sa sobom napraviti kompromis i reducirati njegov obujam – jedini logičan korak je ugasiti ga, pozdraviti se s čitateljstvom i pozvati vas da i dalje pratite playliste na Spotifyu koje se daju naći tako da utipkate “Ziherung *insert ime mjeseca na engleskom*”.

Film

Najveći dosadašnji indikator za dodjelu Oscara: “Argo” nagrađen PGA nagradom za najbolji film!

Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

Film Bena Afflecka “Argo” dobio je još jednu veliku i važnu nagradu ususret dosjeli Oscara!

PGA ili na hrvatskom Udruženje producenata dodijelilo je na svojoj smotri 2013. godine u Park Cityju u državi Utah nagradu za najbolji film baš “Argu”, što je dosad najveći indikator i pokazatelj za predstojeću dodjelu Oscara. Jer, dobitnik ove PGA nagrade u posljednjih pet godina bio je i osvajač Oscara u kategoriji za najbolji film.

“Argo” je za PGA nagradu bio nominiran uz filmove “Beasts of the Southern Wild”, “Django Unchained”, “Les Misérables”, “Life of Pi”, “Lincoln”, “Moonrise Kingdom”, “Silver Linings Playbook”, “Skyfall” i “Zero Dark Thirty”, a svih tih devet filmova također ima i nominaciju za Oscara. Nagrada Udruženja producenata vrlo je cijenjena i renomirana u svijetu, pa je stoga zaista važno za “Argo” da je prema mišljenju producenata u 2012. godini bio najbolji film.

Također, osim “Arga” u kategoriji filmova, u drugim su kategorijama nagrađene i serije, komedije, animirani filmovi itd., a Ziher Vam donosi ljestvicu najvažnijih nagrađenih laureata:

filmfare.com
Foto: filmfare.com

PGA nagrade 2013. godine:

Najbolji film: 
Argo
Producenti: Ben Affleck, George Clooney, Grant Heslov

Najbolji animirani film:
Wreck-It Ralph
Producent: Clark Spencer

Najbolji dokumentarac:
Searching For Sugar Man
Producenti: Malik Bendjelloul, Simon Chinn

TELEVIZIJA:

Najbolji TV film ili mini-serija:
Game Change (HBO)
Producenti: Gary Goetzman, Tom Hanks, Jay Roach, Amy Sayres, Steven Shareshian, Danny Strong

Najbolja TV drama:

Homeland (Showtime)
Producenti: Henry Bromell, Alexander Cary, Michael Cuesta, Alex Gansa, Howard Gordon, Chip Johannessen, Michael Klick, Meredith Stiehm

Najbolja TV komedija:
Modern Family (ABC)
Producenti: Cindy Chupack, Paul Corrigan, Abraham Higginbotham, Ben Karlin, Steven Levitan, Christopher Lloyd, Jeff Morton, Dan O’Shannon, Jeffrey Richman, Chris Smirnoff, Brad Walsh, Bill Wrubel, Danny Zuke

(Visited 97 times, 1 visits today)
Be social

Komentari