dora
8. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 13 minute Od 196 pristiglih pjesama stručni žiri je odabrao sljedećih 18, a kao zagrijavanje za komentiranje uživo na našoj Facebook stranici, naši Vedran Grizbaher, Eva Juraški, Patrik Horvat i Helena Kezerić podijelili su dojmove oko natjecateljskih pjesama.

nova glazba
4. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Glazba

Nova glazba: Miriiam, Lika Kolorado, Vojko V i drugi

Vrijeme čitanja: 3 minute

Novi tjedan, Nova glazba. I proteklih sedam dana imalo se što slušati, Glazbena redakcija za vas je opet zabilježila sve vrijedno spomena. Ne samo spomena, možda i priznanja. Znate kako to ide, tjedno glasanje dovodi do glasanja za singl godine. Prođimo zajedno što s naše i regionalne scene valja poslušati.

Posljednja Nova glazba titulu singla tjedna dala je pjesmi Kissing Mirrors dragog nam zagrebačkog benda Malady Lane.

U našim i bližim krajevima za novi singl tjedna borit će se Miriiam, KOIKOI, Gibonni, Les, Ivana Kindl, Lika Kolorado, Sassja i Vojko V ft. Grše. 

Za strani dio pobrinuli su se St. Vincent, Conan Gray, P!nk, Wolf Alice i Jake Bugg.


Glazbene novitete s domaće i regionalne scene možete nam slati na desk@ziher.hr s naznakom ‘Za novu glazbu’.


Domaća i regionalna scena

Miriiam – Knot

Odjednom pun Facebook zid jedne nove domaće pjesme, to obično znači da je stvar zbilja super. I jest. Miriiam ima singl koji ćemo zapamtiti, a nadam se i radio postaje. Retro, opušteno, zabavno, koncentrirano i zrelo. Sve se srećom razvezalo u korist Mirriam.

KOIKOI – Ogledalo je zrcalo

Pomalo na tragu voljenih Artan Lili, beogradska artrock grupa KOIKOI objavili su novi singl Ogledalo je zrcalo kojim najavljuju album prvijenac naslova „Pozivi u stranu”. Album se očekuje 4. lipnja ove godine. Vole improvizirati, a svoj zvuk opisuju kao miks punka, rock ‘n’ rolla i psihodelije.

LES – Leptiru

Les ima novi doista snažni singl Leptiru ozbiljnog, emotivnog aranžmana i jednako jake vokalne izvedbe. Prema opisu spota na YouTubeu, uoči Majčinog dana posvećena svim majkama i djeci koja boluju od teških i rijetkih bolesti, sav prihod pjesme Leptiru bit će uplaćen Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Gibonni – Kiša (Z’Naab)

U video spotu za Kišu su se našli neki od glazbenika koji su sudjelovali u snimanju singla, Etiopljanin Haddis Alemayehu Haddinqote, prateći vokali zbora Etiopian Moseb iz Adis Abebe, kao i neki od članova Gibinog benda, zbor župe Sv. Petra iz Nkeyeme u Zambiji i drugi. Video spot potpisuje splitski redatelj Vojan Koceić.

Ivana Kindl – Bond

Ivana Kindl objavila je novi singl Bond kojim nastavlja niz autorskih pjesama. Tekst pjesme pomalo filmske atmosfere potpisuje Denis Špičić, autori glazbe su Ivana Kindl i Alen Križaj. Video je djelo Benjamina Strikea dok se Luka Vidović pobrinuo za montažu.

Lika Kolorado – Gorilo

Zagrebački bend Lika Kolorado objavio je novi singl Gorilo s hvaljenog drugog albuma „Kontura” koji je izašao u veljači prošle godine u izdanju Classic Recordsa. Autor glazbe je Vanja Senčar, a Filip Riđički potpisuje tekst novog singla koji progovara o nostalgiji za svijetom kakvog smo poznavali prije pandemije.

Sassja – Ljubi Seka

S obzirom na konačni početak normalnijeg tempa cijepljenja, ovakva bi stvar bolje sjela prije nekoliko mjeseci, ali i danas će vas nasmijati. Sassja se odlično zabavlja, a i mi uz ovakvu stvar. Tekst ćeš brzo zapamtiti, sigurni smo.

Vojko V x Grše – Mamići

Nema boljeg komentatora od društveno-političkih aktualnosti od Vojka, Grše mu se pridružio na singlu Mamići.

 

Strana glazba – preporuke

Conan Gray – Astronomy

Sve poznatiji Conan, oborio je novom akustičnom AstronomyMalo Drivers License, malo Taylor Swift vibre i njegov umirujuć, mladenački, mrvicu prazni glas, i dobili smo lijepo skladan singl. Uz dovoljno pijanki na kojima pred fajrunt udare emocije, ova bi pjesma mogla daleko dogurati.

St. Vincent – Down

Ako se nečemu posebno veselimo ovaj mjesec, onda je to šesti album mega talentirane, uvijek i iznova oduševljavajuće kreativne St. Vincent. Annie jednostavno ne može pogriješiti, a novi singl Down tome je dokaz. Ako Pay Your Way In Pain i The Melting of the Sun nisu stvorili uzbuđenje, novi singl hoće. Clark analizira, podsjeća, ujeda, lomi i čini se odlično se zabavlja, a dobar stari Antonoff još jednom joj je partner u zločinu.

P!nk – All I Know So Far

P!nk je kraljica radiju prijateljskih, životnih, poučnih pjesmuljaka, jer njezin silovit glas svašta može istrpjeti. Sve je to lijepo, ali ponovljeno, savladano i prožvakano. Svakako, veselimo se singlu istoimenom dokumentarnom filmu koji nam stiže uskoro.

Jake Bugg – Lost

Engleski glazbenik Jake Bugg, koji nas je posjetio na INmusic festivalu pred koju godinu, ima novi singl Lost.Na prvu još jedna zaboravna upbeat stvar, nepravedno će ući u uho.

Wolf Alice – No Hard Feelings

Wolf Alice predstavili su nježan i predivan novi singl No Hard Feelings koji će se naći na njihovom trećem studijskom albumu „Blue Weekend” koji očekujemo u lipnju.

Novu glazbu ovog je tjedna birao Patrik Horvat.

(Visited 409 times, 1 visits today)
Be social

Komentari