Glazba

Nova glazba: Dante Drama & Valentino Bošković, Plazmatick, Target i drugi

nova
Foto: Unsplash / Edit: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna je Burst & Decay dvojca see it my way.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Dante Drama i Valentino Bošković, Target, Plazmatick, Full Ferry & Burns Lay ft. Josipa Lisac i Putokazi.

Strane preporuke za slušanje su Inara George & Dave Grohl, Bon Iver, blink 182, Sheryl Crow i Kylie Minogue.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Dante Drama i Valentino Bošković – Alegrija

Hvarski reper Dante Drama i Valentino Bošković zajedno su snimili singl Alegrija. Dante je autor teksta dok su se za glazbu, mix i master pobrinuli Josip Radić i Branko Dragičević.

Target – Moj grad

„Još jedan dan u Zagrebu” je album kojeg je Target odlučio remixirati pa predstavlja novi zvuk singla Moj grad. Denis Kolak je autor glazbe, dok tekst potpisuju Nenad Šimun Target, Matej Dučkić, Branko Srnec i Faruk Žunić. Mislav Petek redatelj je spota.

Plazmatick – Samuraj

Samuraj najavljuje album „Hrđava vremena” kojeg će Plazmatick objaviti 11. rujna, a osim digitalnog izdanja naći će se i ograničen broj izdanja na vinilu. Producent je Marko Mihalinec a master je odradio Thaddeus Moore.

Full Ferry & Burns Lay ft. Josipa Lisac – YSL

Full Ferry i Burns Lay objavili su album „House Vibra” na kojem se nalazi i YSL, singl na kojem je gošća Josipa Lisac čiji je nastup u Latinici inspirirao glazbenike. Producentica je Dora Prpić, Luka Tokić je odradio montažu a Marta Bregeš mu se pridružila u režiji i animaciji.

Putokazi – TanTanatos Filip Frank RMX

TanTanatos je još jedan singl s aktualnog albuma „Meandri” grupe Putokazi. Remiks verziju potpisuje Filip Frank a spot Gea Rajić. Glazbu, tekst i vokalne aranžmane uredila je Miranda Đaković.

Strana glazba – preporuka za slušanje

Inara George & Dave Grohl – Sex in Cars

Sex in Cars je pjesma koju je Inara George objavila ranije, no za svoj „Road Angel Project” ju je preinačila u duet koji je s njom otpjevao Dave Grohl. Prihodi su namijenjeni borbi protiv COVID- 19 virusa.

Bon Iver – AUATC

AUATC (Ate Up All Their Cake) drugi je singl kojeg Bon Iver objavljuje ove godine, a u pjesmi se kao jedan od bek vokala pojavljuje i Bruce Springsteen.

blink 182 – Quarantine

Aktualni album „Nine” objavljen je prije nepunih godinu dana, a blink 182 su već objavili Quarantine.

Sheryl Crow – Woman in the White House

Sheryl Crow je ponovno objavila pjesmu Woman in the White House prvotno objavljenu 2012. godine ususret izborima u SAD-u.

Kylie Minogue – Say Something

Kylie Minogue će u studenom objaviti svoj novi album „DISCO” a najavljuje ga singlom Say Something.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

Be social

Komentari