Glazba

Nova glazba: VIS Limunada, Dox, KUKU$, Krankšvester i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna je pjesma Krug splitskog benda Djigibaoo.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Dox, Krankšvester, KUKU$, VIS Limunada, B.Rec, Emir & Frozen Camels te Andrija i Željka Veverec.

Strane preporuke za slušanje su P!nk i Willow Sage Hart, Greta Van Fleet, Jon Batiste, Liz Phair i The Fratellis.


Glazbene novitete s domaće i regionalne scene možete nam slati na desk@ziher.hr s naznakom ‘Za novu glazbu’.


Domaća i regionalna glazba

Krankšvester – Nova zaraza

Valentinovo je za Krankšvester bio dan za objavu singla Nova zaraza. Hrvoje Marjanović Sett je bio odgovoran za glazbu a tekst supotpisuje Davor Miletić 3ki Stil. Poznati dvojac je ugostio Sis L a Senna M je sve odobrio. Marko Dalić, Tomislav Dugandžić i Krankšvester napravili su spot.

Dox – Na kraju ovog svijeta

Na kraju svijeta prvi je singl porečke pjevačice Dox (Dorotea Živolić). Napisala je tekst pjesme i koautorica je glazbe s Robertom Meisterom. Mladen Đaković – Mlaggio redatelj je spota.

KUKU$ – Nema Pravila

Nešto nježnija KUKU$ strana može se čuti u novoj pjesmi Nema pravila. Hiljson Mandela i Goca R.I.P. autori su teksta a turneju po Trešnjevci režirao je Luka Matković.

VIS Limunada – Ne tuguj dušo

Beogradski bend VIS Limunada glazbom donose duh pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća. Uskoro objavljuju EP na kojem će se naći i singl Ne tuguj dušo. Miodrag Ninić autor je glazbe i teksta, dok se za spot pobrinula Maja Uzelac.

B.Rec – Dosta

Reper Vjeko Berec aka B.Rec ima spot za novi singl Dosta. Njegov je to potpuno autorski uradak u kojem progovara o nepravdi koja mora stati.

Emir & Frozen Camels – Rat za ljubav

Emir Bukovica autor je teksta i glazbe za Rat za ljubav, novi singl grupe Emir & Frozen Camels. Spot u režiji Jasmina Jatića posveta je producentu Miri Vidoviću.

Andrija ft. Željka Veverec – Privij se uz mene

Andrija i Željka Veverec otpjevali su duet Privij se uz mene. Šesti je to singl s albuma „Tri metra od mora i tri godine od tebe” objavljenog prošle godine. Autorski je to singl Andrije Rudića, bivšeg kutinskog gradonačelnika.

Strana glazba – preporuke za slušanje

P!nk, Willow Sage Hart – Cover Me in Sunshine

P!nk je s devetogodišnjom kćeri Willow Sage Hart snimila spot za njihov duet Cover Me in Sunshine.

Greta Van Fleet – Heat Above

Heat Above jedna je od pjesama s nadolazećeg albuma „The Battle At Garden´s Gate” kojeg će Greta Van Fleet objaviti 16. travnja.

Jon Batiste – Cry

Američki glazbenik Jon Batiste singlom Cry približava se objavi albuma „We Are” najavljenoj za 19. ožujak.

Liz Phair – Hey Lou

Liz Phair snimila je spot za pjesmu Hey Lou i najavila novi album „Soberish”. Predstavljat će ga na odgođenoj turneji s Alanis Morissette i Garbageom u lipnju.

The Fratellis – Need a Little Love

Škotski bend The Fratellis objavit će album „Half Drunk Under a Full Moon” 9. travnja. Na njemu će se naći i Need a Little Love.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

Be social

Komentari