Glazba

Nova glazba: Elephant Hump, Pi, Kensington Lima i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova godina, nova glazba! U poznatom formatu u 2023. godini nastavljamo na tjednoj bazi predstavljati najnovije glazbene novitete domaće i regionalne scene po izboru glazbene redakcije, ali uz par noviteta.

Glasovanje za singl tjedna od sada traje od subote do subote, a svaki redakcijski pobjednički singl tjedna ući će u izbor za singl mjeseca, koji će dalje izglasati naša glazbena redakcija. Izvođače s pobjedničkim singlom mjeseca ćemo ugostiti u brzopoteznom intervjuu, a njihov singl automatski ulazi u konkurenciju za singl godine.

Da ne bi ispalo da vaši glasovi nemaju neku daljnju svrhu, glasove publike u tjednom glasovanju također ćemo zbrajati i pobjednik će biti proglašen. Pratit ćemo glasove iz mjeseca u mjesec, a na kraju godine ćemo objaviti anketu za singla godine po izboru publike. I vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Ovog tjedna za rubriku Nova glazba snage će odmjeriti Elephant Hump, Kensington Lima, Pi, Gordana Marković, Matija Cvek & The Funkensteins i Marko Kutlić.

Ovotjedna nova glazba – domaći singlovi

Elephant Hump – Thinn Jazz

Grupa Elephant Hump objavila je novi instrumentalni singl Thinn Jazz s nadolazećeg drugog albuma „Telekomander”. Autor videospota je španjolski umjetnik Mikel Román.

Kensington Lima – Sleep tight

Kensington Lima najavljuje rad na novim materijalima singlom Sleep tight. Za miks i mastering pjesme zadužen je Vedran Baotić, a videospot potpisuje Beyond Pines Films.

Pi – Antifragilna

Pi nam je singlom Antifragilna najavila izlazak novog albuma „E.I. (Evgenia Institut)”, u izdanju PDV-a. Pi je zaslužna za snimanje, editiranje i produkciju svih pjesama, a kod završnog miksa pomogao joj je Arian Vuica. Za master je zaslužan Filip Motovunski.

Gordana Marković – Niti

Zagrebačka kantautorica Gordana Marković singlom Niti najavljuje svoj drugi album i zaokret u zvuku prema ambijentalnoj elektronici i sanjivim synthevima. Aranžman i produkciju potpisuje Tomislav Šušak, a videospot Dinko Čvorić – Doringo.

Marko Kutlić – Zar svejedno je

Marko Kutlić predstavio je singl Zar svejedno je s kojim se natjecao na 70. Zagrebačkom festivalu. Glazbu potpisuju Igor Ivanović i Marko Vojvodić, a tekst je napisao Borko Morić.

Matija Cvek & The Funkensteins – Kraj Save

Matija Cvek pjesmu Kraj Save već dulje vrijeme izvodi na koncertima pa ju je odlučio snimiti i objaviti kao svoj novi singl. Tekst i glazbu pjesme potpisuje Matija, a produkcija i aranžman djelo su suradnje sa svojim bendom The Funkensteins i Ivanom Pešutom.

 

Novu glazbu bira Helena Kezerić.

Be social

Komentari