Istaknuto
16.10.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Ove srijede Nova glazba donosi sedam glazbenih noviteta za koje možete glasati do one sljedeće i pet stranih prijedloga za slušanje.

14.10.2019.

Vrijeme čitanja: 11 minute Nismo se htjeli amaterski pozabaviti memom u rekreativne svrhe, nego analizirati memski potencijal sa stručnjakinjom za verbalnu i neverbalnu komunikaciju.

Glazba

Nova glazba: Mangroove, The Tallest Man on Earth, Metallica, White Lies i drugi

24.08.2016. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ovotjedni pregled noviteta u svijetu glazbe zastat će na stranim imenima jer se sva domaća imena marljivo pripremaju šokirati nas svojim novitetima u jesen. Iznimka potvrđuje pravilo pa tako Mangroove čini jedino ime pregleda ovotjednih noviteta domaće scene.

Preludij je svjež komad soulful groovea koji potpisuju Mangroove i Andrea Ljekaj. Izvorni izričaj grupe Mangroove ne leži u čistom klupskom zvuku nego nastavlja tradiciju Jinxa i srodnih plesnih pop bendova s jazz i funk ritam sekcijom. Ljekaj plovi sličnim vodama, samo u deep tech aranžmanu, pa nije bilo teško pronaći zajedničko područje. Izvorna verzija skladbe nalazi na posljednjem studijskom albumu Mangroovea, na albumu “Sami”.

 

Zeko kaže hop i mi odmah skačemo na strane novitete. Metallica je svojim novim singlom najavila izlazak novog studijskog albuma “Hardwired…To Self-Destruct” koji će za širu javnost biti dostupan od sredine studenog. Do tada nestrpljivima će Hardwired dočarati ozračje dvanaest pjesama koje će se naći na albumu.

 

Crystal Castles privikavaju nas na svoj novi album “AMNESTY (I)” još jednim singlom. Ovog puta predstavili su nam pomalo agresivnu Sadist. Oni koji i dalje vole ovaj sastav bez obzira na novu pjevačicu Edith Frances doći će na svoje.

 

Kaiser Chiefs također se prse novim albumom “Stay Together”. S njega su već prezentirali Parachute, no ovog tjedna za svoje obožavatelje pripremili su lagano ljubavni singl Hole In My Soul. Osobno, smatram ga vrlo bezličnim i nimalo catchy, ali svaka krpa ima svoju zakrpu, svaka ptica svome jatu leti, svaka pjesma pronaći će svoje mjesto u nečijem slušnom kanalu.

 

Kultni Pixies singl Talent odabiru kao singl sa svog šestog nadolazećeg albuma “Head Carrier”.

 

Kristian Matsson poznatiji kao The Tallest Man On Earth predstavio je singl Rivers. Za one koji ne znaju, The Tallest Man On Earth će održati koncert u zagrebačkom SC-Kinu 15. rujna.

 

Multi instrumentalist i kantautor Will Butler poznatiji je po djelovanju u super grupi Arcade Fire, no ovaj tjedan krasi svojom novom pjesmom Friday Night.

Michael Bublé malo se srozao novom pjesmo Nobody But Me. Bezlično popastična i baš ni po čemu drugačija neće ostaviti nekog dubljeg traga u svijetu glazbe.

 

Ellie Goulding može bolje od Still Falling For You. Njen novi singl dio je službenog soundtracka novog nastavka sage o Bridget Jones i njenim životnim pustolovinama. Možda sam danas popila kritičnost za doručak u onoj čaši mlijeka, ali mene ovo ne dotiče.

 

Banks kuha nešto novo. Bacila nas je na koljenima pjesmama Gemini Feed i Meditation Song, a nakon njih na redu je bolna i ogoljena te vrlo osobna Mind Games. Bank se može slobodno držati svog glazbenog izričaja, stoji joj vrlo dobro i zvuči odlično.

 

White Lies ponovno dolaze u Zagreb 8. studenog u službi promocije novog albuma. Kako bi svoje obožavatelje još više zagrijali za nadolazeću turneju, dio koje je i naš maleni grad, pripremili su novitet Take It Out On Me. White Lies unatoč tihom razdoblju novim singlom daju do znanja da se ništa nije promijenilo, zvuče jednako mračno i predivno. S nestrpljenjem očekujemo novi album Friends”.

 

Novu glazbu ovog je tjedna birala Helena Kezerić.

 

 

 

 

(Visited 133 times, 1 visits today)

Komentari