nova glazba
28. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

očekujemo
31. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 20 minute Dora 2023 održat će se u Opatiji 11. veljače, a Vedran, Eva, Patrk i Helena otkrili su što očekuju od 18 odabranih kandidata.

Glazba

Nova glazba: Anna Moor, Činčila, One Possible Option i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna Delta ima Lovorka Sršen.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Anna Moor, Činčila, Two Stroke Engine, Sana Garić, Baltazar, Fluentes i One Possible Option.

Strane preporuke za slušanje su Pixies, The Neighbourhood, Matt Maeson ft. Lana Del Rey, IDLES i Norah Jones. 

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Anna Moor – Život kao rijeka

Glazbenica Anna Moor predstavila je novi singl Život kao rijeka koji će se pojaviti na njezinom novom albumu čiji datum objave još nije poznat. Autor teksta i glazbe je Marin Hrašćanec, a redatelj i snimatelj spota, snimljenog u jednom kadru uz rijeku Savu, Dinko Šimac.

Činčila – Monkey In My Head

Monkey In My Head pjesma je sarajevskog sastava Činčila s njihovog posljednjeg albuma „Bez oblika”, a sada je dobila i svoj video spot kojeg potpisuju Denis Haračić i Romano Kuduzović. To je ujedno prva pjesma sastava na engleskom jeziku.

Two Stroke Engine – Slipped away

Srpski bend Two Stroke Engine objavio je novu pjesmu Slipped away kojom najavljuju izdanje „Perfection Overrated – Live Video EP” koje će obuhvatiti četiri pjesme. Novi EP izašao je 27. rujna.

Sana Garić – Prirodno

Singl Prirodno dio je predstojećeg novog EP-ja Sane Garić pod nazivom „Deo sebe”. Sana je zaslužna i za montažu i animaciju video spota, dok su joj se na izradi snimaka pridružili Dejan Nikolić i Dušan Ristić.

Baltazar – Dokazi

Dokazi su peti singl benda Baltazar s njihovog albuma „Pogled broj 13” objavljenog početkom ove godine. Singl prati video spot sastavljen od kratkih animiranih filmova „Inanibus” Jadranka Lopatića i „Hermit” Jane Fantov.

Fluentes – Zadnji ljetni dani

Fluentes se od ljeta oprašta pjesmom Zadnji ljetni dani, a najavljuju i novi album „Putnici”. Tekst potpisuje frontmen Goran Bošković, a glazbu cijela grupa.

One Possible Option – Erase

Jedan od 12 singlova s novog albuma „No King” riječkog sastava One Possible Option je i Erase. Za tekst su zaslužni Zdravko Kasapović, Deni Kasapović i Dejan Adamović, za glazbu Zdravko Kasapović i za spot Filip Gržinčić.

Strana glazba – preporuke za slušanje

Pixies – Hear Me Out

Hear Me Out nova je pjesma indie rock velikana Pixies koja će se naći na njihovom nadolazećem vinilu koji izlazi 16. listopada, a nadamo se čuti ju i na zagrebačkom koncertu iduće godine.

The Neighbourhood – Lost in Translation

Američki alternativni bend The Neighbourhood objavio je album „Chip Crome & The Mono-Tones” na kojem se nalazi i singl Lost in Translation.

Matt Maeson ft. Lana Del Rey – Hallucinogenics

Kantautor Matt Maeson objavio je novu verziju pjesme Hallucinogenics sa svog prvog albuma „Blank on the Funeral” iz 2019. godine. Mattu se sada u novoj verziji pridružila Lana Del Rey.

IDLES – War

„Ultra Mono” treći je studijski album bristolskih rockera IDLES, a među novim pjesmama je War koja je dobila i svoj video spot za koji je zaslužan režiser Will Dohrn.

Norah Jones – Hurts To Be Alone

Novu pjesme Hurts To Be Alone predstavila je kantautorica Norah Jones koja ujedno potpisuje i spot. Pjesma se nalazi na njezinom novom albumu „Pick Me Up Off The Floor”.

 

Novu glazbu ovog je tjedna birala Patricija Turkalj.

(Visited 897 times, 1 visits today)
Be social

Komentari