Glazba

Nova glazba: Tate Romanova, Niko Nikolić, Asper i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 2 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna Erase ima One Possible Option.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Tate Romanova, Niko Nikolić. Kralja, BluVinil, kids from the sky, Zdenka Kovačićek i asper.

Strane preporuke za slušanje su London Grammar, Protoje, Adrianne Lenker, NOTHING i Loma.

Domaća i regionalna glazba

Tate Romanova – Nakon

Sastav Tate Romanova objavio je svoj debitantski album „Iz razloga” na kojem se nalazi deset pjesama. Uz šest već ranije objavljenih, na albumu se pojavljuju četiri nove pjesme, a među njima je i Nakon koja još nema svoj videospot.

Niko Nikolić – Pešćara

Srpski kantautor Niko Nikolić objavio je singl Peščara. Kao i prethodne njegove singlove, i ovaj prati videospot u obliku animacije za koju su ovaj put zaslužni Tamara Hasičević i Aleksandar Petković.

Kralja – Taj bicikl

Taj bicikl četvrti je singl poznatog zagrebačkog gitarista Alena Kraljića Kralja. Ovo je četvrti Kraljev singl, a posvećen je gradu Zagrebu. Tekst i glazbu potpisuje sam Kraljić. Na saksofonu pak gostuje Jakša Jordes.

BluVinil – Apaši

Šibenski BluVinil predstavljaju svoj prvi album „Apaši” i istoimeni singl. Bend najavljuje koncertnu promociju albuma u zagrebačkom klubu Boogaloo 16. listopada. Pjesmu prati videospot koji potpisuje Tomislav Dugandžić.

kids from the sky – Vatra

Grupa kids from the sky dolazi iz Križevaca, a nedavno su potpisali ugovor s izdavačkom kućom Aquarius Records. Pod njihovom etiketom objavili su i svoj novu pjesmu Vatra, drugu od četiri pjesme na hrvatskom jeziku.

Zdenka Kovačićek – Konstatacija jedne mačke

Legendarna Zdenka Kovačićek uskoro će izdati novi album Konstatacija jedne mačke”, a tim povodom izdala je istoimeni singl. Tekst potpisuje Slavica Maras, glazbu Marko Tomasović, a spot, koji je kombinacija igranog i animiranog, Ivan Mokrović.

asper – Superman

Glazbenica asper u veljači ove godine obznanila je da kreće s projektom ‘novi singl svaki mjesec’ pa je tako zadnji tjedan rujna objavila singl Superman.

Strana glazba – preporuke za slušanje

London Grammar – Californian Soil

Nakon što su u rujnu objavili povratnički singl Baby It’s You, londonski trojac sada je singlom Californian Soil najavio izlazak istoimenog albuma koji bi trebao izaći u veljači 2021. godine.

Protoje – Still I Wonder

Glazbenik Protoje izdao je videospot za pjesmu Still I Wonder koja se nalazi na njegovom novom albumu „In Search of Lost Time”.

Adrianne Lenker – Dragon eyes

Adrianne Lenker iz sastava Big Thief objavila je svoj samostalni singl dragon eyes koji će biti dobra podloga za nadolazeće jesenske i melankolične dane. Singl najavljuje albume „Songs” i „Instrumentals” koji izlaze 23. listopada.

NOTHING – Bernie Sanders

Bernie Sanders druga je pjesma s nadolazećeg albuma „The Great Dismal” sastava NOTHING. Za videospot je zaslužan redatelj Jordan Hemingway.

Loma – Elliptical Days

Novi album objavljuje i grupa Loma koju čine Emily Cross i Dan Duszynski iz Cross Recordsa i Jonathan Meiburg iz Shearwatera. Tim povodom objavili su singl Elliptical Days.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Patricija Turkalj.

Be social

Komentari