Glazba

Nova glazba: Slum Village, Beirut, Leon Bridges i drugi

Foto: facebook.com/slumvillageofficial
Vrijeme čitanja: 2 minute

Kraj je tjedna i vrijeme je da neke stvari zauvijek ostavimo iza sebe, pogotovo ako ste ovaj produženi vikend proveli u alkoholnom veselju i ako ste si uopće sredili produženi vikend, ali glazbu koja je ugledala svijetlo dana ovog tjedna ne želimo ostaviti iza sebe pa je ovdje naš tjedni pregled najfriškije glazbe.

Slum Village je prošao kroz razne probleme, kao što su smrt legendarnog J Dille, a 2009. izgubili su i Baatina, ali grupa je i dalje aktivna te često koristi radove u kojima sudjeluju njihovi bivši članovi, a upravo je to slučaj i na novom izdanju, Right Back, koje je najava za LP “Yes”. Za sve koji pjesmu još nisu čuli, gost je još jedna supergrupa De La Soul, a iskusno uho će prepoznati J Dillu po njegovom trademark drum beatu. Right Back je samo jedna od devet pjesama na kojima je kao producent potpisan J Dilla na nadolazećem albumu koji izlazi 16. lipnja.

Sad malo da razbijem predrasude o tome što ja zapravo slušam, Beirut je ovog tjedna objavio singl za novi album “No No No”, a izlazi ovog rujna. Istoimena pjesma je i prvi singl te je prava nedjeljna poslastica, neovisno da li učite, pokušavate riješiti onaj mamurluk koji ste navukli ovih dana ili jednostavno zurite u prazno. Nakon što je frontmen Zach Condon imao razno raznih privatnih problema vratio se glazbi i usrećio fanove diljem svijeta.

Omar Souleyman je možda većini nepoznat imenom, ali ako se sjećate prije dvije godine je objavio album “Wenu Wenu” koji je navodno producirao Four Tet, a čovjek stvarno nije lagao. Ovog tjedna je izašao novi singl Bahdeni Nami s novog istoimenog albuma, a produkciju je ponovno obavio Four Tet. Album izlazi u srpnju na Modeselektorovom labelu Monkeytown Records, a i sam duo Modeselektor producirao je prvi singl Enssa El Aatab.

Leon Bridges mi je slučajno dozujao u playlistu ovog tjedna jer sam bila u nekom retro soul raspoloženju sa svojim singlom Smooth Sailing koji će se pojaviti na njegovom prvom albumu “Coming Home”. Svakog tko voli dobar stari zvuk Motowna ovo je pun pogodak, za sve sanjare i za sve ostale ovo je must hear, a ako je ovo najava onog što nas čeka na albumu jedva čekam 23. lipanj.

Moj osobni favorit ovog tjedna je edit DJ Kozea Portableove Surrender koja je najavna traka za njegov novi DJ Kicks kompilaciju koja izlazi 15. lipnja, ali manje priče više glazbe:

Bilo je tu još izdanja vrijedno spomena, kao što su Hiatus Kaiyote x DJ Spinna – Breathing Underwater (Galactic Soul Remix) (možete poslušati jedino na Okayplayeru), Consequence & Lupe Fiasco ft. Chris Turner – Countdown, The Internet – Special Affair i Bun B – R.I.P.

Be social

Komentari