Glazba

Nova izdanja: Neil Young & Promise of the Real, Wavves & Cloud Nothings, Vince Staples, Miguel i drugi

Edit: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ovog tjedna dočekali su nas mnogi novi albumi, a neke od njih predstavljamo u ovotjednom pregledu novih izdanja. Ljeto je odlično vrijeme za poslušati razne glazbene novotarije, ali i za oslobađanje memorije na vašoj kartici mobitela te pripremu svježe glazbene kolekcije za godišnji odmor. Ako vam fali inspiracije, možda vam se svidi jedan od naših prijedloga.

Legendarni singer-songwriter Neil Young objavio je svoj trideset šesti album u opsežnoj diskografiji, naslovljen „The Monsanto Years“. Ovaj diskografski uradak produkt je suradnje sa sinovima country kantautora Williea Nelsona, Micahom i Lukasom te njegovim bendom Promise of the Real.

Noise pop bend Wavves i indie rock/ punk rock Cloud Nothings objavili su interestantan zajednički album „No Life For Me“. Sve su pjesme napisane u suradnji članova iz oba benda – Nathana Williamsa i Dylana Baldija – osim „Such a drag“ koju je Nathan sam skladao. Zanimljivo je da na albumu gostuje i gitarist Vampire Weekenda, Rostam Batmanglij.

Američki reper Vince Staples objavio je dvostruki album prvijenac „Summertime ’06“, a kritičari su ga već dočekali sa salvama hvalospjeva – primjerice, portal Pitchfork mu je dodijelio etiketu ‘najbolje nove muzike’. Zasigurno obećavajuć i osvježavajuć debitantski uradak na hip hop sceni, a prate ga mnogobrojni singlovi kao npr. Norf Norf, Blue Suede i Senorita.

Miguel, jedan od predstavnika PBR&B žanra (zvanog i hipster R’N’B), objavio je „Wildheart“, treće studijsko izdanje u svojoj karijeri. Dobitnik Grammya ponovno je poharao top-liste nasljednikom albuma „Kaleidoscope Dream“, a što vas očekuje na albumu možete poslušati u uspješnici Coffee.

Pod pseudonimom LA Priest skriva se čovjek iza mnogo lažnih imena, Sam Eastgate a.k.a Sam Dust – to jest, nekadašni glavni vokal engleskog dance-punk benda Late of the Pier. „Inji“ je njegovo novo eklektično izdanje, debitanski LP uradak pod ovim nazivom na kojem se bavi se ekperimentalnom elektronikom.

Njujorški post-punk / rock bend Self Defense Family proteklog tjedna objavio je „Heaven Is Earth“, svoj peti album u cjelokupnoj diskografiji, i drugi nakon promjene imena iz End of the year u današnji naziv. Album sadrži osam pjesama, a na njemu je radio i Jon Low koji je surađivao s izvođačima kao što su Kurt Ville i The National. (također, naš novinar Jan Vukasović tvrdi da je album uistinu vrijedan preslušavanja)

Nicolas Jaar poznat je po svojoj minimalističkoj, elektronskoj muzici i vlastitoj izdavačkoj kući Clown & Sunset. Nakon što se se dugo nije bavio solo materijalom, Jaar je prionuo na rad i objavio EP „Nymphs II“ te soundtrack album „Pomegranates“. Ovaj tjedan izdao je svojevrsni nastavak na ove uratke, EP naziva „Nymphs III“.

Vukovarski indietronica duo Das Rage prošlog su petka na bandcampu objavili svoj self-titled debitantski uradak. Izdanje evocira elektronsku glazbu osamdesetih, dark-wave i synthpop, a popraćen je osebujnim ženskim vokalom koji odlično pristaje upravo na ovu glazbenu pozadinu. Izlazak albuma popratio je singl Boye, a album je sniman u studiju Kramosonik Hrvoja Nikšića.

Zadarski alter pop-rock trio Scarlet Notes objavio je prvi album „Naivno srce“ pod paskom kuće Aquarius Records. Izdanje sadrži deset numera koje stilski variraju od laganijih balada preko povremenih funk primjesa do žustrijeg alt-rocka.

Punk rock bend Transfer Blama iz Požarevca objavio je debitantski album “Inkubator zvuka”. Karakteriziraju ga melodične dionice, satirični tekstovi i zarazni refreni sa implementiranjem hardcora. Iako je album izašao još sredinom prošlog mjeseca, za promociju mladih nada nikad kasno. Omogućen je i besplatan download albuma, a preuzeti ga možete na linku.

Be social

Komentari