Vizart

Nova videoigrica za iOS i Android – ITALY: Land of wonders

Ilustracija: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Krajem srpnja talijansko Ministarstvo vanjskih poslova pokrenulo je videoigru „ITALIJA – Zemlja čuda”. Grafički dizajn osmišljen je posebno kako bi privukao djecu i mlade, premda je igrica namijenjena cjelokupnoj svjetskoj publici. Kroz interaktivni oblik i zabavu svijet upoznaje s ljepotama Italije sadržanima u umjetnosti, glazbi i kulturi. Dostupna je i u Hrvatskoj te na čak jedanaest jezika za iOS i Android, pametne telefone i tablete.

Učenje kroz igru pokazalo se kao inovativan model koji vodi do lakšeg usvajanja znanja. Stoga je ova igrica koncipirana kao avantura u kojoj igrač pomaže starom svjetioničaru držati zemlju osvijetljenom. Tijekom putovanja, igrač se upoznaje s Čuvarima koji mu otkrivaju glavne sektore talijanske kulturne baštine: prirodu, kuhinju, umjetnost, izvedbe i dizajn. Cilj je putovanja skupiti iskre, a nagrada za prijeđene razine simboličan je položaj Čuvara svjetionika koji će štititi blago Italije.

Prednosti videoigre su 3D rekonstrukcije kultnih talijanskih znamenitosti uz koje je jednostavnije upoznati prirodna obilježja i građevine države. Može poslužiti kao turistički vodič zahvaljujući zbirci od 600 članaka ispunjenih činjenicama, pričama i mitovima. Da sadržaj ne bi djelovao suhoparno, glazbena podloga stvorena je od talijanskih klasika iz raznih glazbenih razdoblja, ali i od suvremenijih filmskih zvukova.

Komentar na ideju i koncept videoigre dao je Lorenzo Angeloni, generalni direktor za kulturnu i gospodarsku promociju i inovacije:

Danas je tržište mobilnih igara jedan od glavnih kanala za širenje svake vrste sadržaja, uključujući kulturne i informativne teme. Naš je posao iskoristiti svaku priliku kojom promoviramo našu zemlju i njezinu kulturu u svijetu. Zbog toga smo prihvatili mobilnu platformu i komuniciramo na način koji je inovativan ne samo za naše Ministarstvo, već i za Talijansku javnu upravu općenito. Surađujemo s mlađom publikom i cilj nam je angažirati ljude iz cijelog svijeta i zainteresirati ih za našu zemlju i njezine ljepote, stvarajući osjećaj bliskosti koji ih može jednog dana voditi do stvarnog otkrića naših teritorija i naših proizvoda. Italija – Zemlja čuda nije samo zabavna mobilna igra – ona je izvorni talijanski proizvod, koji vješto miješa kulturu i tehnologiju. Uronite u atmosferu naše zemlje: avantura je dostupna svima kako biste pomogli otkriti ljepotu, kreativnost i okus Italije.

Više informacija o ovoj hvalevrijednoj kulturnoj inicijativi moguće je pronaći na sljedećoj stranici.

Be social

Komentari