Istaknuto
10.05.2022.

Vrijeme čitanja: 13 minute Zakoračili smo u tjedan Eurosonga. Prvo polufinale održava se već večeras, drugo u četvrtak, a veliko finale je zakazano za subotu. Naše ljubiteljice Eurosonga, Eva i Helena, poslušale su sve pjesme s ovogodišnjeg natjecanja i za vas sačuvale svoje dojmove.

28.04.2022.

Vrijeme čitanja: 5 minute Uoči nuklearnog rata zatvaramo Ziherung sezonu jednim hefty masnjakom kojeg čine albumi izašli u studenom i prosincu prošle godine, a u roster je uguran i poneki propušteni album kroz godinu.

Glazba

Nove nade jazza i Ratko Divjak’s 55 Quartet u Kontesi

14.05.2019. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Festival Jazz.hr/proljeće održava se ovoga tjedna u Zagrebu, a srijedu 15. svibnja rezervirajte za dva iznimna programa koja će se održati u Jazz & Cabaret clubu Kontesa u sklopu Jazz.hr/proljeće festivala. Proljetna edicija festivala započinje koncertom tradicionalne smotre Nove nade jazza „Marjan Marjanović“ koja sustavno predstavlja neafirmirane hrvatske jazz glazbenike. Na ovoj su se manifestaciji širem krugu ljubitelja jazza predstavili deseci, uglavnom mladih jazzista, od kojih su mnogi poslije tog nastupa ostvarili uspješne samostalne karijere. Sudionici koncerta Nove nade jazza “Marjan Marjanović” su: Three Point Shop trio, Marija Šerić Dudjak, Fran Brleković, Srednja škola L. Račić, Sandra Halužan i Marija Kalmeta.
Večer će se nastaviti zanimljivim Ratko Divjak’s 55 Quartetom. Ratko se, iako je svoj glazbeni put započeo kao roker, od rane mladosti oduševljavao jazzom kojem se u potpunosti posvetio nakon što je upoznao vibrafonista Boška Petrovića. Kao devetnaestogodišnjak počeo je svirati s njegovim sastavom B.P. Convention s kojim je nastupao diljem svijeta ostvarivši suradnje s uglednim jazzistima kao što su Art Farmer, Gary Burton, Stan Getz, Joe Pass, Dave Liebman i drugi. Ostvario je mnogobrojne snimke pop, rock i jazz, ali i scenske i glazbe za filmove te niz diskografskih izdanja. Kao dugogodišnji član Big Banda RTV Slovenija svirao je uz velike svjetske dirigente i soliste kao što su Herb Pomeroy, Michael Abene, Carla Bley, David Murray, George Lewis, Bill Holman i Bob Mintzer. Uz rad s ovim orkestrom, svirao je s raznim slovenskim grupama. U raznim je kombinacijama svirao i s ostalim uglednicima svjetske jazz scene: gitaristom Mikeom Sternom, bas gitaristom Steveom Swallowom i pijanistom Lalom Schifrinom. Putovao je diljem svijeta i svirao na poznatim jazz festivalima.
Ulaznice za proljetno izdanje Jazz.hr-a u prodaji su putem sustava ulaznice.hr
(Visited 133 times, 2 visits today)

Komentari