Film

Od 21. lipnja počinje Frooom! u Zagrebu i još četiri hrvatska grada

frooom
Foto: facebook.com/frooom2014
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

FROOOM! je inovativni i ludički stvaralački program filmskog, medijskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja koji od 2012. godine nudi djeci i mladima mogućnost ulaska u svijet filma onkraj standardnog kino ili TV gledateljskog iskustva.

FROOOM! se participativno i mejeutički provodi kroz igru i igranje i usmjeren je, osim na medijsko opismenjavanje, na razvijanje društvenih i komunikacijskih vještina. Svakom djetetu pristupamo individualno i radimo na osnaživanju, poticanju samopouzdanja i samosvjesti te otkrivanju darovitosti.

Program je namijenjen djeci uzrasta od 8 do 13 godina (u višim razinama do 16 godina). Radionice će se održavati u pet hrvatskih gradova: Zagrebu, Rijeci, Koprivnici, Splitu i Gradecu. Radionice traju 5 dana (ponedjeljak – petak), od 8:00 sati kada se polaznici počinju skupljati te traju do 15:00 sati. Svaki dan oko 11 sati polaznici gledaju vrhunske filmove i potom ih analiziraju iz različitih motrišta: likovi, mjesta i vrijeme radnje, posebne tehnike snimanja, način režije, glume, snimanja, montaže, dramaturgije, i slično.

Prijave se mogu poslati na https://www.frooom.eu/prijave/. Dodatne informacije na email  frooom.filmskaradionica@gmail.com, a više o FROOOM! školi potražite na https://www.frooom.eu.

Be social

Komentari