Istaknuto
23.09.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Uz strane preporuke za slušanje, Nova glazba i ovog tjedna donosi devet novih domaćih i regionalnih glazbenih noviteta u borbi za singl tjedna.

14.09.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Koliko vam je dobar bio godišnji na skali od 1 do 'Ziherung od svibnja izlazi u rujnu'?

Vizart

Oscar remake u svijetu plastelina

04.03.2014. Jelena KovačevVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Dok internet puca po šavovima od detaljnih analiza dodjele Oscara pokrivajući sve detalje od elegantnih trudnica, modnih krikova i užasa, engleska umjetnica Eleanor Macnair odlučila je izvjestiti svijet o važnom događaju na malo drugačiji način plastelinom. To je tehnika kojom se koristi dulje vrijeme i kojom je već rekreirala slavne fotografije starih majstora. Uzimajući popularna djela i ona koja osobno voli, transformira ih u nešto kreativno i razigrano, što podsjeća na djetinjstvo i  dopušta da se originalna slika vidi u novom svjetlu.

Eleanor je ovaj put našla inspiraciju u Oscaru i njegovim sudionicima. Lupita Nyong’o, pobjednica nagrade za najbolju sporednu ulogu nije razočarala ni svojim sjajem u Pradi. Uvijek duhovita Jennifer Lawrence, uspješno je spojila svoju nespretnost s Diorom. I pala. Ponovno. Cate Blanchett sjala je u Armani Privéu na putu do kazališta i kada je krenula pozornicom da pokupi svoju zasluženu nagradu. Njezina pobjeda znači i pomak u razmišljanju da i film sa ženom kao glavnom glumicom može značiti puno više od samo zabavnog iskustva. Koračajući u bijeloj Saint Laurent jakni i leptir mašni Jared Leto odisao je androgenim elanom koji mu je omogućio priznanje za najbolju sporednu ulogu. Liza Minnelli izbjegla je udobnost šuškavih haljini i vratila se u 70-e sa svilenim kompletom, ravnim cipelama i električno plavim pramenom. Sve ove zvijezde Eleanor Macnair uvela je u svoj veseli svijet dijeleći s njima radost uspjeha, dobitka i daljnjeg uzdizanja u svijetu filma.

(Visited 221 times, 1 visits today)

Komentari