Istaknuto
21.02.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Porin kao hrvatski Grammy? Ma dajte molim vas! Objavljene su nominacije za najvažniju glazbenu nagradu i ponovno nam nije dobro.

20.02.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Lijepa naša svakodnevico, o junačka populacijo internet komentatora - himna je izvedena.

Film

‘OTAC’ Srdana Golubovića u službenom programu 70. Berlinalea

27.01.2020. Ziher.hrPress 'Otac'
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Svjetska premijera novog filma Srdana Golubovića Otac, ujedno i hrvatske manjinske koprodukcije, održat će se na 70. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, Berlinale, u službenom programu Panorama. Srdanu Goluboviću, jednom od najvažnijih srpskih autora svoje generacije, ovo je već treći put da sudjeluje u programu ovog prestižnog festivala gdje su dosad prikazani njegovi hvaljeni naslovi Klopka (2007) i Krugovi (2013.,  Nagrada ekumenskog žirija).

Film o ocu koji putuje pješice od svog sela na jugu Srbije do Beograda nakon što mu zbog siromaštva oduzmu djecu, ujedno je i priča o marginalcu i gubitniku koji putem postaje junak našeg doba.

Naslovnu ulogu igra hrvatski glumac Goran Bogdan, dok scenarij uz Srdana Golubovića potpisuje i hrvatski redatelj i scenarist Ognjen Sviličić. Otac je koprodukcija čak šest zemalja, Srbije, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Slovenije i BiH, čiji su hrvatski producenti Lana Matić i Boris T. Matić iz Propeler Filma.

(Visited 68 times, 5 visits today)

Komentari