Film

HAVC poziva na sudjelovanje: Predselekcija 65. Berlinalea

foto: berlinale.de
Vrijeme čitanja: 2 minute
foto: berlinale.de
foto: berlinale.de

Ukoliko ste filmaš, i željeli biste da vaši uratci ugledaju berlinsko svijetlo dana na 65. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, ovo je prava prilika za vas! HAVC vas poziva da prijavite svoje radove u predselekciju. Za predselekciju se mogu prijaviti završeni dugometražni i kratkometražni filmovi, odnosno radne verzije filmova koji će biti završeni do sredine prosinca (dugometražni: iznad 60 minuta, kratkometražni: do 30 minuta). Filmovi koji se prijavljuju za natjecateljski program Berlinalea trebaju biti međunarodne premijere, dok je za programe Forum i Panorama dovoljno da budu europske premijere. Formati s kojih će se filmovi prikazivati u predselekciji su:

– za dugometražne filmove: DCP, BluRay ili DVD
– za kratkometražne filmove: DVD, BluRay

Također, uz ove formate na adresu Hrvatskog audiovizualnog centra (Odjel za promociju i plasman, s naznakom: Predselekcija Berlinalea, Nova Ves 18) potrebno je poslati i dva primjerka filma na DVD-u. (Ukoliko za predselekcijsko prikazivanje dostavljate film na DVD-u, molimo dostaviti ukupno tri primjerka filma na DVD-u). Rok za dostavu filmova je 19. studenog 2014.

Na projekciji će sudjelovati predselektori Berlinalea Bernd Buder i Nikolaj Nikitin, a događaj je organiziran u suradnji s Filmskim centrom Srbije.

Podaci o filmovima za predselekciju, koji su nužni za ispunjavanje prijave, preuzimat će se iz Baze audiovizualnih djela. Podsjećamo da je rok za popunjavanje baze 26. listopada (više informacija potražite ovdje). Molimo sve producente koji će svoje filmove prijaviti za predselekcijsko gledanje da svoje sudjelovanje potvrde na adresu promotion@havc.hr do istoga datuma.

Svoje filmove možete prijaviti i službenim putem. U tom je slučaju potrebno platiti naknadu za prijavu te prijavnicu s filmom poslati poštom na adresu festivala prema uputama na službenoj stranici festivala.

Redovni rokovi za prijavu filmova za selekciju su:

– dugometražni igrani i dokumentarni filmovi: 31. listopada 2014.
– kratkometražni filmovi (sve vrste): 17. studenoga 2014.

Više informacija o uvjetima prijavljivanja potražite na službenoj stranici Berlinalea.

Be social

Komentari