Istaknuto
18.09.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba i ove srijede donosi sedam novih domaćih i regionalnih singlova između kojih možete glasanjem odabrati favorita i nešto stranih preporuka.

12.09.2019.

Vrijeme čitanja: 15 minute Veliki argentinski pripovjedač Jorge Bucay za Ziher je govorio o svojoj kući bez satova, knjizi koja mu je promijenila život, emocijama i životu s tehologijom, a ispričao nam je i priču.

Izvedbene umjetnosti

Plesna predstava “House Bolero” na Akademiji dramske umjetnosti

26.01.2018. Ziher.hrFoto: Robin Mikulić
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Studenti 2. godine preddiplomskog studija suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu izvest će u petak i subotu, 26. i 27. siječnja predstavu “House Bolero” na sceni F22 u Frankopanskoj ulici u 20h. Predstava “House Bolero” oda je plesu. Plešući na Isao Tomitinu interpretaciju Ravelovog “Bolera” izvođači svojim tijelima donose sam izričaj plesa – ples kao ekspresiju, ples kao modalitet kretanja prema nekome pa čak i ples kao mogućnost poroda nečega novoga.

Ples u komadu “House Bolero” ne bavi se toliko interpretacijom već etabliranih mogućnosti, koliko mu je cilj iznaći nove načine gledanja. Takav ples u sebi nosi mogućnost prijenosa njegove funkcije sa subjekta na ples sam. Plesati tako implicira mogućnost učenja od plesa umjesto učenja plesa ili učenja kako biti ono što jesmo.

Predstava je ispit iz plesa u sklopu kolegija Izvedbena radionica III Petre Hrašćanec i gostujućeg predavača Mateja Kejžara, slovenskog plesača i koreografa koji je između ostalog plesao za slavnu belgijsku plesnu skupinu Rosas Anne Terese De Keersmaeker. Studirao je na SNDO u Amsterdamu, a usavršavao se i kod ugledne Trishe Brown.

Predstavu izvode Ivana Bojanić, Dora Brkarić, Viktoria Bubalo, Lara Frgačić, Ana Javoran, Mate Jonjić, Tessa Ljubić, Tea Maršanić, Ariana Prpić, Endi Schrotter i Mia Štark. Dizajn svjetla i scenografiju potpisuje Petra Veber, glazbu Isao Tomita, a produkciju Robin Mikulić, student 2. MA kazališne dramaturgije.

(Visited 152 times, 2 visits today)

Komentari