Izvedbene umjetnosti

Mjuzikl na Akademiji dramske umjetnosti

Foto: adu.unizg.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: adu.unizg.hr
Foto: adu.unizg.hr

“Prošlih pet godina” naziv je mjuzikla koji će se na inicijativu samih studenata izvesti na pozornici Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Može se pogledati svake večeri od 21. do 24. ožujka s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Ovo je hrvatska premijera, inače popularnog i nagrađivanog američkog skladatelja mlađe generacije, Roberta Browna. Priču o pet godina u životu mladog para koju Adrian priča kronološki, od prvog izlaska, a Tihana unazad, od samog kraja veze, napisao je nakon raspada vlastita života te zbog tog umalo završio na sudu. Praizvedba je bila u Chicagu 2001. godine, nakon čega je preseljen na off-Broadway gdje je pokupio dvije Drama Desk nagrade, a uslijedile su i brojne međunarodne inačice.

Želja da već tijekom studija steknu iskustvo u žanru kojim bi se željeli baviti i u svojim profesionalnim karijerama, spojila je studente Akademije dramske umjetnosti, Muzičke akademije, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Studija dizajna.  U predstavi glume Tihana Lazović i Adrian Pezdirc pod redateljskom palicom Lee Anastazije Fleger, dok je ona dirigentska koja upravlja orkestrom Muzičke akademije u rukama Davora Kelića. Za kostime ja zaslužna Petra Dančević, za scenu Paolo Tišljarić, a produkciju potpisuje Petra Jagušić.

Be social

Komentari