Film

Uskoro 14. FRKA na Akademiji dramske umjetnosti!

frka
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Filmska revija Kazališne akademije – FRKA, u svojem će se četrnaestom izdanju održati od 25. do 27. lipnja 2021. na čak četiri lokacije, a donosi više od 60 filmova koji će se natjecati za ukupno trinaest nagrada. Svojom visokom posjećenošću tijekom proteklih godina FRKA je postala nezaobilazan kulturni događaj u Zagrebu!

Tema ovogodišnje FRKE je self-care, odnosno, briga o sebi.  Studenti 2. godine Odsjeka Produkcije Akademije dramske umjetnosti su upravo to prepoznali kao nužnost u ovim izazovnim vremenima. Pandemija je u kratkom vremenu promijenila ljudske navike i zamijenila živi oblik konzumiranja umjetnosti s virtualnim sadržajima. Samoizolacija nas je podsjetila kako je svakodnevicu bez razgovora, živog kontakta i odlaska u kino teško proživljavati. Želja za životom, smijehom i zabavom te njegovanje osjećaja zadovoljstva i živog kontakta samo su neke od brojnih karakteristika dobrog mentalnog zdravlja koje će ovogodišnje izdanje Filmske revije Kazališne akademije pobuditi kroz javnu prezentaciju radova budućih mladih nada filmske industrije.

Četiri lokacije za 60 filmova i brojne nagrade

Ovogodišnja Revija održat će se na čak četiri lokacije, a jednu od njih čini najljepša ljetna pozornica u gradu – ona Ljetne pozornice Tuškanac, koja osim posebnog ugođaja posjetiteljima omogućava i sigurno uživanje u filmovima. Druge tri lokacije su Kino Tuškanac, Nova akademska scena F22 u Frankopanskoj 22 I 016 na Akademiji dramske umjetnosti koje se prigodno nalaze vrlo blizu glavne večernje pozornice. Na Festivalu će se prikazati više od60 filmova.

Manifestacija je natjecateljskog karaktera, a filmovi će se nagrađivati u nekoliko kategorija: najbolja režija dokumentarnog filma, najbolja režija igranog filma, nagrada publike, najbolja glumica, nagrada „Robert Budak“ za najboljeg glumca, najbolji scenarij, najbolje snimanje, Grand prix za najbolji film, nagrada „Nikola Ivanda“ za najbolji TV format, najbolji montažer, najbolji dizajn zvuka, najbolja scenografija, najbolja kostimografija.
O ovogodišnjim pobjednicima odlučivat će žiri filmskih profesionalaca koji ove godine čine glumica Tihana Lazović, producentica Tamara Babun, redateljica Judita Gamulin, snimatelj Goran Legović i montažer Denis Golenja.

Za dodatne informacijeo programu, partnerima i gostima Revije možete pronaći na Instagramu, Facebooku i web stranici festivala! Ulaz na sve programe je besplatan.

Be social

Komentari