Istaknuto
08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

06.07.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute U svijetu suvremenih skladatelja nema puno živućih legenda, a do prvog srpanjskog ponedjeljka jedna od njih bio je Ennio Morricone – tata najvećih kompozicija spaghetti westerna.

Glazba

Počinje 19. Špancirfest: 10 dana glazbe, predstava, radionica i dobre zabave

18.08.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/spancirfest
Vrijeme čitanja: 2 minute

U deset dana trajanja, od petka 18. do nedjelje 27. kolovoza, najveći, najveseliji i najraznovrsniji hrvatski festival donosi četiri glazbene pozornice, više od 20 performera i uličnih izvođača, Luminarium, Kraljevsku zonu, Vindiland, Vinski grad, Park kreative, raznolike radionice, 100-injak izlagača s bogatom ponudom i još mnogo toga. Ovogodišnji Špancirfest u deset dana trajanja donosi više od 400 različitih sadržaja koji će posjetiteljima pružiti užitak za sva osjetila (i sve ukuse).

Od bogate festivalske ponude u prva tri dana izdvajaju se koncerti Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora te Bože Vreće na  Croatia osiguranje pozornici kod vile Bedeković. Jedini su to koncert za koje se plaćaju ulaznice, a mogu se kupiti na web stranici Špancirfesta ili na prodajnom mjestu ispred vile Bedeković prije samog koncerta (ako ih ostane). Marko Louis, Nipplepeople i Gretta nastupit će prvog vikenda Špancirfesta na Stančiću, a Nola, Drvored i Soul Sisters na Korzu. U Kraljevskoj zoni  prva tri festivalska dana sviraju JamIT, Dino Dvornik Official Tribute band, The Evokers, Mostar sevdah reunion, Fajrunt te Queen real tribute.

Ulični program donosi nastupe Heroja ulica – pobjednika natječaja za ulične svirače. Naravno, tu su i brojni performeri i ulični teatri koji će posjetitelje zabavljati na trgovima i ulicama povijesne jezgre Varaždina. Prvog vikenda tamo će se naći Ulik Mecanocomic, Druckluft Orchester, Les Phalenes, Kraken Orchestra, The Swan Gods i Il Grande Piano.

Foto: facebook.com/spancirfest

Architects of Air, Kraljevska zona, Vinski grad

Posebna atrakcija bit će Luminarium – velebno zračno zdanje površine veće od tisuću četvornih metara postavljeno na Kapucinski trg koje će posjetitelje transportirati u neki drugi svijet. Luminarium  s radom počinje u subotu, 19. kolovoza, a za to jedinstveno iskusto naplaćivat će se ulaznice po cijeni od 15 kuna pri čemu djeca do 14 godina, u pratnji odraslih, imaju besplatan ulaz.

Kraljevska zona, smještena pod zidine Starog grada te njegovog južnog i zapadnog bedema, ponovno će biti mjesto susreta, druženja i uživanja u probranoj street-food ponudih ponajboljih hrvatskih restorana. I svi ostali sadržaji Špancirfesta (radionice i predstave u Parku kreative, kreativne radionice LOOP-a i MOP-a, Kreativnica u Uskoj ulici, Vindiland, obrtnička ulica, art-ulica) kreću punom parom.

(Visited 112 times, 1 visits today)

Komentari