Istaknuto
12.02.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Nova Nova glazba donosi sedam isto tako novih singlova za koje možete glasati sljedećih tjedan dana, a preporučili smo i nekoliko stranih noviteta.

10.02.2020.

Vrijeme čitanja: 11 minute „Late is the hour in which this conjurer chooses to appear!“ - prosiktao bi na mene vjerojatno Grima Wormtongue kada bi mogao vidjeti da albume od studenog i prosinca izbacujem krajem siječnja.

Glazba

Izvještaj – Pozitivan koncert 2016: Ledena dvorana kao užareno mjesto dobre glazbe

03.12.2016. Megi SmojverFoto: Dunja Dopsaj
Vrijeme čitanja: 3 minute

Jučer je u velikoj dvorani Doma sportova održan dvanaesti po redu Pozitivan koncert čiji je cilj potaknuti i usmjeriti mlade na prevenciju HIV-a i zaštitu spolnog zdravlja. Ovogodišnji line-up sadržavao je dobro poznata imena, ali našlo se mjesta i za neka nova. Mlada i talentirana pjevačica Luce pozornicu je dijelila s Josipom Lisac, Rundek Cargo Triom i ovogodišnjim headlinerima, Bajagom i Instruktorima. Odabir različitih muzičkih stilova i generacija pokazao se dobrim izborom jer je ledena dvorana u svakom pogledu vrlo brzo postala užareno mjesto dobre glazbe.

Koncert je otvorila Lucija Ćustić, umjetničkog imena Luce, s dobro poznatom pjesmom Na oblaku. O njezinom vokalu i umjetničkom izričaju ne treba puno govoriti jer je opet bio na vrhuncu, ali zanimljivo je primijetiti kako se u početku poluprazna dvorana vrlo brzo napunila prvim zvucima Lucine glazbe. Tijekom svog nastupa izvela je aktualni singl Vraćam se na kojem joj se pridružio i violončelist Matej Milošev. Slijedila je Nakon dana tog, a sve je završila pjesmom Možda mi. Svoj put do odabranih ušiju Luce je, čini se, već pronašla. Njena specifična, tužnjikava glazba uspjela je napuniti dvoranu i zainteresirati publiku, što govori da je Luce jedno novo lice, a ponajprije glas koji ćemo još dugo slušati.

Foto : Ivan Gari Suvalj

Foto: Ivan Gari Suvalj

Drugi po redu bili su Rundek Cargo Trio kojeg čine Isabel, Dušan Vranić –Duco i naravno Drako Rundek. Svoj nastup otvorili su novijom stvari Džaba, a zatim je slijedila jedna od najljepših Rundekovih tvorevina, pjesma Ruke. Zanimljiv koncept ovog tria publiku je odveo na neko drugo mjesto, mjesto gdje se živi od emocija, mudrosti i poetične boemštine. Bi mogo da mogu i Ima ih izazvale su posebne reakcije publike, a Ay Carmela pokazala je Rundekovu političku stranu. Nastup su završili tako što je publika otpjevala gotovo cijeli Apokalipso, a raštimani zvuk i Rundekovi dramski trenutci nagrađeni su velikim pljeskom.

Foto: Ivan Gari Suvalj

Foto: Ivan Gari Suvalj

Josipa Lisac, treći jučerašnji izvođač, opet je opravdala status jedne od najvećih diva hrvatske glazbene scene. Ovaj put nije iznenadila nekom ekstravagantnom kreacijom, ali kako je i sama rekla pokušala se prilagoditi mlađoj publici pa se pojavila u zanimljivoj hoodici koju je oslikao umjetnik Danijel Srdarev. Set je započela s pjesmom Boginja, a nastavila s O jednoj mladosti, 1000 razloga, Živim po svom, Gdje Dunav ljubi nebo… Kroz cijeli nastup provlačila se jazz crta i čini se da prevelika dvorana i oblaci dima koji su se, unatoč zabrani pušenja, kolutali po zraku nisu pomogli u stvaranju Josipine uobičajene prisnosti s publikom, ali ipak nitko nije ostao razočaran. Danas sam luda i Ispočetka završile su nastup neponovljive Josipe Lisac.

Foto: Ivan Gari Suvalj

Foto: Ivan Gari Suvalj

Za kraj je ostao nastup Bajage i Instruktora. Publika se automatski podigla na noge i dvoranom je zaživjela neka nova atmosfera. Započeli su pjesmama Dobro jutro, Godine prolaze, Ako treba da je kraj i još dodatno rasplesali publiku pjesmom Na vrhovima prstiju. Kad hodaš jedan je od highlightova koncerta, a i Rimljani su primljeni s velikim oduševljenjem. Vesela pjesma kao što joj i ime kaže razveselila je i podigla na noge ono malo publike što se još sramilo zaplesati. Grad i Plavi safir nastavili su dobro raspoložen ton, a koncert je završila Tišina koja je očekivano izazvala najveće ovacije. Kao bis izvedene su Od kada tebe volim i Samo nam je ljubav potrebna s malim isječcima Beatlesove All you need is love. Odlična svirka i odlična atmosfera završile su ovogodišnji Pozitivan koncert i postavila jako visoku letvicu za iduću godinu.  

Foto: Ivan Gari Suvalj

Foto: Ivan Gari Suvalj

(Visited 296 times, 2 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(13 votes, average: 4.385 out of 5)

Komentari