Film

Premijera filma ‘Rifovi revolucije’ na 18. izdanju varaždinskog Trash Film Festivala

Rifovi revolucije
Vrijeme čitanja: 2 minute

U petak 8. rujna, u sklopu 18. Trash Film Festivala u Varaždinu održat će se hrvatska kino-premijera dugometražne glazbeno-akcijske komedije „Rifovi revolucije” (Riffs of Revolution) redatelja Jurice Hižaka.

Film je sniman tri i pol godine u koprodukciji Rebl filma s udrugom Trash na 35 lokacija te uključuje stotinjak varaždinskih naturščika,  glazbenika, snimatelja i likovnih umjetnika, a osim Varaždinaca u filmu glume i zagrebački kazališni redatelj Mario Kovač, poznati filmaš Boris Prole, te talijanska umjetnica Angelica Scano.

Radnja filma zbiva se u bliskoj budućnosti gdje zli dr. Zemp (Tomislav Šipek) terorizira građane glazbenim porezom. Zempu se suprotstavlja Ray Coduymix (Marko Denac), genijalni gitarist rokenrol benda Razor Jet, čija glazba građanima daje natprirodnu fizičku snagu. Kako bi uništio pokret otpora, dr. Zemp uz pomoć svoje sestre Ninive (Aranka Oreški) odlučuje Razor Jet pretvoriti u boy band!

Rifovi revolucije

„Rifovi revolucije” su svakako fenomen, ne samo zbog žanrovskog odmaka od uobičajene domaće kinematografije, već i zato što su snimani potpuno volonterski, s nevjerojatno skromnim budžetom od  4000€.

S obzirom na to da se radi o glazbenom filmu, specijalno za film snimljena je originalna glazba koju su skladali glazbeni producent Arian Peharda i redatelj Jurica Hižak. Osim originalnih songova koje su otpjevali Tihomir Galevski, frontmen benda Fakin’ Lajsne i zvijezde TV showa The Voice Tea Lovreković i Neven Stipčić, nekoliko svojih glazbenih numera ustupili su i jazz kompozitor Vedran Peharda, grupa Seine (Ivan Ščapec i Mišo Petrović),  Youtube zvijezda Luke Shaffer, skladatelj Jura Ščapec te poznati švedski hard rock bend Therion.

Kino-premijera održat će se u kinu Gaj, u petak u 20 sati, a nakon premijere filma, gledatelje očekuje  specijalno pivo dr. Zempa pod pokroviteljstvom pivnice Medonja te after-party u kafiću Elephant gdje će „Fakin Lajsne feat. Razor Jet” uživo odsvirati filmski soundtrack.

Be social

Komentari