Istaknuto
16.10.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Ove srijede Nova glazba donosi sedam glazbenih noviteta za koje možete glasati do one sljedeće i pet stranih prijedloga za slušanje.

14.10.2019.

Vrijeme čitanja: 11 minute Nismo se htjeli amaterski pozabaviti memom u rekreativne svrhe, nego analizirati memski potencijal sa stručnjakinjom za verbalnu i neverbalnu komunikaciju.

Glazba

Premijera: Poslušajte prvi singl varaždinskog benda The Mindmills

19.01.2017. Ziher.hrFoto: The Mindmills
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon što su 9. lipnja 2016. godine u varaždinskoj Sinagogi premijerno izveli novi autorski materijal, The Mindmills sada predstavljaju svoj prvi spot za singl NavikaThe Mindmills, varaždinski peteročlani bend,  teško se može odlučiti kojem žanru bi točno trebao pripadati jer su sigurni da je na njih utjecaj izvršilo jako puno glazbenih stilova, od klasičnog pop-rocka, psihodeličnog rocka, progresivnog rocka, post-rocka, folka, bluesa, pa sve do klasike. Mindmillsi žele da svaka pjesma priča svoju jedinstvenu priču sinergijom koju odabere u trenutku kada nastaje.

Bend čine Melanija Gradečak (osovina benda,vokal i flauta), Jura Geci (akustična gitara,el. gitara, mandolina), Rene Coner (el.gitara, back vokal), Aleksandar Vešić (bass) i Emil Kranjčić (bubanj).

Nakon dosta vremena zajedničkog muziciranja i rada na autorskim stvarima, The Mindmills izbacuju prvi singl i spot za Naviku, pjesmu koja se jako dugo kuhala, tražila prave sastojke i začine dok nije postigla konačan okus i teksturu. Sama pjesma je snimana čak dva puta jer im je ušlo u naviku snimati samu Naviku i verzija koja izlazi van je ona iz zagrebačkog studija Morris, pod producentskom palicom Nevena Marinca (snimanje i mastering). U stvaranju prve verzije pjesme na bubnjevima je sudjelovao Neven Mehun, njihov stari prijatelj i jazzer, međutim u međuvremenu je na njegovo mjesto došao bubnjar Emil Kranjčić te u potpunosti zaronio u priču benda.

„Navika se bavi navikama, kako već to u životu biva, koje mi ljudi vučemo sa sobom. Nekih se teško riješiti i skloni smo izgovorima koji nas drže u zoni komfora. Komfor ili strah na jednoj strani i želja da se nešto dogodi na drugoj – ali da se ne moramo pokrenuti. Želite li brojiti godine u životu ili živote u godinama? Poslušajte pjesmu pa ocijenite sami,“ izjavila je Melanija Gradečak.

Julia Klier i Dražen Krešić (Droolia produkcija) potpisuju režiju i montažu spota, dok je direktor fotografije Damir Chytil. Spot je sniman u ljeto 2016. godine na dvije lokacije u Varaždinu: u Jahaoni u Optujskoj ulici i u dvorištu-atelieru poznatog varaždinskog umjetnika Darwina Butkovića. Singl Navika izdan je u vlastitom aranžmanu. U međuvremenu bend priprema prvi studijski album i planiraju izbacivanje EP-a tijekom 2017. godine.

(Visited 134 times, 1 visits today)

Komentari