Istaknuto
12.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Novih pet glazbenih uradaka iz domaćih radionica bore se za naklonost slušatelja,a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

Film

SÁTÁNTANGÓ, istinski cjelovečernji film, na 25. izdanju Sarajevo Film Festivala

08.08.2019. Ziher.hrFoto: SFF press kit
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Nakon prikazivanja na ovogodišnjem Berlinaleu, te projekcije na Karlovy Vary Film Festivalu, Sátántangó, remek djelo mađarskog redatelja Béle Tarra, bit će prikazano na 25. Sarajevo Film Festivalu u svojoj restauriranoj 4K verziji.

Zasnovan na knjizi Laszla Krasznahorkaija, Sátántangó prati članove male, ugašene poljoprivredne zadruge. Budući da žive u postapokaliptičnom svijetu nakon pada komunizma, odlučuju napustiti svoje selo nakon što dobiju značajniji iznos novca. Nekolicina seljana kuju tajni plan da za sebe uzmu sav novac i pobjegnu, ali misteriozni muškarac za kojeg se vjerovalo da je davno umro, vraća se u selo i zauvijek mijenja tok njihovih života.

Ovaj 450-minutni film, snimljen 1994 godine, adaptacija je prvog romana dobitnika International Booker nagrade Lászlóa Krasznahorkaija. Restauracija filma Sátántangó bila je istinski herojski pothvat: originalna filmska traka duža je od 12 kilometara i teška oko 104 kilograma, a u procesu kreiranja 4K snimka sudjelovao je i sam Béla Tarr.

Publici Sarajevo Film Festivala, 20 kolovoza u kinu Meeting Point film će predstaviti autor lično, a da je u pitanju projekcija namijenjena isključivo za istinske filmofile, najbolje govori to da će film biti prikazan u 23:00

 

(Visited 156 times, 1 visits today)

Komentari