Glazba

Preminula je irska glazbenica Sinéad O’Connor

sinead
Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Irska kantautorica i pjevačica Sinead O’Connor preminula je u 57. godini. Uzrok smrti još nije poznat. Početkom prošle godine objavljeno je da je nestao njezin sin Nevi’im Nesta Ali Shane O’Connor, dva dana kasnije da je preminuo, a pjevačica je u javnosti apelirala i molila da se nitko ne povede njegovim primjerom.

Sinead O’Connor rođena je 8. prosinca 1966. godine u Dublinu kao treće od petero djece. Iz teškog djetinjstva i borbe s problematičnom obitelji, odrasla je u jednu od najvećih irskih glazbenih zvijezda krajem osamdesetih. Svi ćemo ju zasigurno pamtiti po velikoj Nothing Compares 2 U, koja je bila nominirana za tri nagrade Grammy, a glazbeni spot za pjesmu jedan je najprepoznatljivijih spotova i simbol devedesetih. Spomenutu pjesmu napisao je Prince.

Od ostalih poznatih pjesama tu su You Made Me The Thief Of Your Heart, 10000 Mirrors, Troy, No Man’s Woman i druge.

Sinead O’Connor iza sebe ostavlja deset studijskih izdanja od kojih najznačajnije ostaje „I Do Not Want What I Haven’t Got” iz 1990. godine.

Njen najpoznatiji nastup definitivno je onaj gdje je 1992. u emisiji Saturday Night Live poderala fotografiju Pape Ivana Pavla II, samo jednog u nizu istupa protiv Vatikana. Njenu karijeru pratile su kontroverze i skandali, a nikad se nije libila reći što misli i braniti svoje stavove. Sinead O’Connor prvi je puta nastupila u Hrvatskoj 15. siječnja 2020. godine u Tvornici kulture.


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari