Istaknuto
24.02.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Još jedna nova glazba pruža priliku za glasanje za singl tjedna a borba se vodi između sedam novih singlova. Tu su i strane preporuke za slušanje.

23.02.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Svatko od nas ima svoju privatnu verziju Đoleta jer čika Đole to zaslužuje, i iako nikada pročitati neće silne priče njemu u čast ispisane, bilo bi mu sigurno drago što se piše na račun i za račun njega.

Film

Preminuo kontroverzni južnokorejski redatelj Kim Ki-Duk

13.12.2020. Ziher.hrFacebook: Mubi
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Slavni južnokorejski filmaš Kim Ki-Duk preminuo je u 59. godini života od posljedica koronavirusa. Umro je u bolnici u Latviji gdje je bio smješten zbog komplikacija s virusom COVID-19. Vijest o njegovoj smrti, potvrđena je od strane Korejskog ministarstva vanjskih poslova.

Kim Ki-Duk rođen je 20. prosinca 1960. godine u Južnoj Koreji. Život su mu obilježile različite kontroverze, i na privatnom, a i filmskom planu. Najviše je planula priča da je seksualno zlostavljao nekoliko žena.

Njegov je filmski put počeo filmom “The Isle” iz 2000. godine, kojim je postao jedan od prvih korejskih autora koji se probio na međunarodnu scenu. Proslavio ga je još i film “Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring” iz 2003. Osvojio je nekoliko nagrada od kojih se posebno ističu Un Certain Regard Award s filmom “Arirang” iz 2011. i koventa Golden Lion za film “Pieta”.

Posljednji veliki film koji je proizašao iz njegovih ruku bio je film “Dissolve” koji je bio prikazan na filmskom festivalu u Cannesu.

(Visited 145 times, 4 visits today)

Komentari