nova glazba
28. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

očekujemo
31. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 20 minute Dora 2023 održat će se u Opatiji 11. veljače, a Vedran, Eva, Patrk i Helena otkrili su što očekuju od 18 odabranih kandidata.

Glazba

Meat Loaf se pridružio Jimu Steinmanu na zvjezdanom nebu

Izvor fotografije: Facebook.com / MeatLoaf
Vrijeme čitanja: 2 minute

Još jedna glazbena legenda napustila nas je u 2022. godini. Jučer, 20. siječnja, u 74. godini preminuo je američki pjevač i glumac Meat Loaf.

Znamo koliko je značio svima nama i uistinu smo zahvalni za svu ljubav i potporu kroz ova vremena žalosti zbog gubitka inspirirajućeg umjetnika i sjajnog čovjeka. Iz njegovog srca vašim dušama… Nemojte prestati rockati!

– prenosi njegova obitelj

Jedan od najprodavanijih albuma ikad

Marvin (kasnije Michael) Lee Aday rođen je 27. rujna 1947. u Teksasu, bio je sin jedinac u obitelji učiteljice i nekadašnjeg policajca. Još u srednjoj školi počeo je glumiti u školskim produkcijama, a nakon smrti majke preselio se u Los Angeles, gdje je osnovao prvu grupu Meat Loaf Soul, kojoj su diskografske kuće nudile ugovore koje je Aday odbijao. Umjesto toga, s grupom je nastupao na koncertima, nastupajući kao predgrupa Janis Joplin, The Who, Grateful Dead, Vanu Morrisonu i brojnim drugima.

U svojoj karijeri objavio je dvanaest studijskih albuma, od kojih je najveći komercijalni uspjeh ostvario „Bat Out of Hell” iz 1977. godine. S preko četrdeset i tri milijuna prodanih primjeraka diljem svijeta te čak sedamdeset i jednom platinastom i dvije dijamantne naklade, „Bat Out of Hell” nalazi se na mnogim popisima najboljih albuma ikad objavljenih. Plod je to dugogodišnje suradnje s dugogodišnjim prijateljem i producentom Jimom Steinmanom, koji je preminuo 2021. godine.

Među pjesmama po kojima ćemo pamtiti Meat Loafa svakako je I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That), s kojom je 1994. osvojio nagradu Grammy za najbolju rock samostalnu interpretaciju. Ova power balada ostvarila je prvo mjesto na glazbenim ljestvicama u čak dvadeset i osam zemalja, a u Ujedinjenom Kraljevstvu bila je najprodavaniji singl 1993. godine.

Uz glazbu, bavio se i glumom. Njegova najslavnija uloga svakako je ona Eddieja u mjuziklu „The Rocky Horror Show”, kojeg je prvo utjelovio u brodvejskom mjuziklu, te potom u filmu 1975. godine. Također je glumio u mjuziklu „Kosa”, te filmovima „Klub boraca”, „Spiceworld: The Movie”, a zadnju ulogu zabilježio je 2017. u seriji „Ghost Wars”.

(Visited 66 times, 1 visits today)
Be social

Komentari