Istaknuto
21.05.2022.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova godina - novi ja. Naravno da ne - koliko god želio da taj statement bude točan. Isto to je mislio i Celeste koji godinama štanca iste albume. Kod mene i dalje siječanj izlazi debelo u godini.

27.03.2022.

Vrijeme čitanja: 7 minute Razbijamo predrasude i upoznajemo drugačije kroz prozor u supkulture. Marija Marković predstavnica je gothic supkulture koja ujedinjuje sve vrste umjetnosti, a u razgovoru s Goranom Terzićem otkriva da stil njeguje i kroz glazbeno stvaralaštvo.

Glazba

Umro Andy Fletcher iz Depeche Modea

26.05.2022. Emilia GiacomettiFoto: Depeche Mode / Facebook
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Britanski kultni sastav Depeche Mode iznenada je ostao bez jednog od svojih osnivača. Kako su objavili na svojim profilima na društvenim mrežama, klavijaturist i basist Andy ‘Fletch’ Fletcher iznenada je preminuo u 60. godini života, te izrazili šok i tugu. Uzrok smrti nije poznat.

– Fletch je imao istinsko zlatno srce i uvijek je bio prisutan kada je bila potrebna potpora, razgovor, smijeh ili hladna krigla – stoji među ostalima u službenoj izjavi za medije.

Gostovali u Hrvatskoj četiri puta

Rođen 1961. u Nottinghamu, Fletcher se s obitelji seli u Basildon gdje je krajem 1970-ih zajedno s Martinom Goreom i Vinceom Clarkeom osnovao grupu Composition Of Sound. Dolaskom pjevača Davea Gahana promijenili su ime u Depeche Mode, te ostvarili niz uspješnica na domaćem terenu. Odlaskom Clarkea, Fletcher je postao glavni skladatelj grupe, a dolaskom Alana Wildera, njihova glazba je poprimila puno mračniji ton, te su osvojili vrhove glazbenih ljestvica diljem svijeta.

Zajedno s ostatkom Depeche Modea Fletcher je 2020. primljen u Rock’n’Roll Hall of Fame. Jedna od čestih destinacija tijekom turneje bila je i Hrvatska, u kojoj su gostovali četiri puta (posljednji put 2013.).

Kada nije nastupao s bendom, održavao je turneje kao DJ.

(Visited 331 times, 10 visits today)

Komentari