Društvo

Projekt PRIDE – prvi Močvarin Erasmus+ projekt!

Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Simbolično s krajem Mjeseca Ponosa završava i projekt PRIDE – prvi Močvarin Erasmus+ projekt!

Projekt PRIDE (PeRforming arts and films to support Identity, Diversity and Equal rights) osmišljen je kao obrazovno i umjetničko iskustvo s ciljem poticanja na razmišljanje o utjecaju društvenih konstrukata i kulturnih normi na rod i seksualni identitet.

Po devet mladih ljudi (16-22) iz Italije, Hrvatske i Španjolske sudjelovalo je u tri mobilnosti za vrijeme kojih su napravili kratki film, pjesmu i performans – u Napulju su snimili Chrysalis uz stručnu pomoć naših partnera iKen, u Zagrebu su im naše mentorice pomogle napisati, otpjevati i snimiti I’m Here, a u Logroñu su uz pomoć edukatorica iz On&Off Teatra osmislili i izveli tri vrlo moćne izvedbe, jednu od njih na glavnom trgu ispred katedrale.

Kroz ove tri umjetničke forme bavili su se pitanjima identiteta, seksualnosti i roda i njihovom reprezentacijom u popularnoj kulturi i umjetnosti, a kroz druženje i razmjenu iskustava i niz zabavnih neformalnih aktivnosti poput vještičjih tura, variety showa, draga, posjetima skvotovima i drugim underground i kvir prostorima osvijestili su različite mogućnosti življenja i izražavanja, a stekli su i nove najbolje prijatelje i nogometne dresove.

Ovaj projekt bio je divan, transformativan, poučan i za naš Močvarni tim, a još više za naših devet – Domagoj, Dora, Jakov, Lana, Lara, Maks, Paula, Petra i Tristan dio su Močvarne obitelji, mnogi su već aktivni i u našem volonterskom programu, neki od njih povremeno i rade u klubu. Našim Napoletancima i Riojankama zahvalni smo na svemu i jedva čekamo nove suradnje.

Pride ne završava s krajem lipnja, pratite dalje program Močvare da vidite što sve dolazi, ali i uključite se i predložite svoje ideje.

Be social

Komentari