Vizart

Prva samostalna izložba Domagoja Rogine u sklopu Fragmentologije

fragmentologije
Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

U četvrtak, 13. listopada u 19 sati održat će se druga izložba ovogodišnje Fragmentologije u Galeriji 3.14 u Martićevoj 31a. Izlažu Vida Meić, dobitnica Grand prix-a ovogodišnjih Erste fragmenata i student nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti, Domagoj Rogina, koji po prvi puta samostalno izlaže.  Kustos izložbe je Feđa Gavrilović.

Fragmentologija je ciklus jednodnevnih pop-up izložbi radova otkupljenih u sklopu Erste fragmenata. Svaku izložbu osmišljava novi kustos u novom prostoru. Erste fragmenti prepoznati su u likovnoj zajednici kao važan natječaj za poticaj mladim umjetnicima, no ovim ciklusom želi napraviti korak dalje u približavanju publike i umjetničkog djelovanja.

Publici se često spočitava nezainteresiranost i nerazumijevanje, a umjetnicima izoliranost i elitizam. Organizacijom neformalnih druženja u neformalnom okruženju, i to povodom Fragmenata, začetih kao spoj naizgled nespojivog – kulture i korporacije – širimo ideju Fragmenata izvan samog natječaja i dosadašnjih okvira.

O Domagoju Rogini

Rođen je 1989. u Varaždinu. Nakon završetka gimnazije 2011. upisuje nastavnički odsjek Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Trenutačno je na zadnjoj godini studija u klasi prof. Sokića, na smjeru slikarstvo. Dosad je izlagao na nekoliko skupnih izložbi i bio na likovnoj rezidenciji Glo’ art u Belgiji.  U slikarstvu ga privlači materičnost slike, taktilnost i potez kista,  zatim odnos boja i atmosfera slike, te u konačnici ostavljanje vlastitog identiteta slikajući.
Trenutno radi na novom ciklusu slika i izradi diplomskog rada, a nakon završetka studija želio bi imati psa i nastaviti slikati što više može.

Što se tiče kulture u Hrvatskoj smatra da situacija nije sjajna, štoviše da daleko je od toga. “Da bi došlo do neke pozitivne promjene morao bi se promjeniti mentalitet ljudi a do tad ćemo se nekako snalaziti – to nam dobro ide”, navodi Rogina. “U Hrvatskoj zaista ima dobrih mladih umjetnika i mislim da se trebamo držati skupa ako mislimo opstati.”

Be social

Komentari