Glazba

Queens Of The Stone Age: Zanimljivosti koje niste znali!

Photo: Facebook
Vrijeme čitanja: 2 minute
Photo: Facebook
Photo: Facebook

Amerikanci poznati po glasnoj glazbi i maštovitim video spotovima zbog svoje otvorenosti ne puštaju puno toga mašti na volju. Talentirani su i inovativni čemu svjedoči specifična vrsta monotono repetitivnog zvuka koju su razvili. Međutim, bez obzira na njihovu neposrednost, postoje stvari koje su Queens Of The Stone Age zadržali za sebe… Ili su barem tako mislili. Kroz manje poznate činjenice pobliže upoznajte kraljice.

Umjesto na divlje rockere, ime sastava asocira nas na haljine i krune. Zašto su kraljeve zamijenili kraljicama? Frontmen benda, Josh Homme, objašnjava kako je naziv Kings Of The Stone Age previše surov; odnosi se na muškarce koji nose sjekire i oklope. S druge strane, Queens Of The Stone Age odgovara dečkima i curama jer je u isto vrijeme žestoko i slatko.

U isto vrijeme žestoki i sladak naziv benda nije bilo njihov prvi. Prije 1997. godine, dečki su se odazivali na ime Gamma Ray. Zbog prijetnje tužbom od strane istoimenog njemačkog metal benda, Gamma Ray zamijenili su sadašnjim imenom.

Photo: facebook
Photo: Facebook

Njihovi su live nastupi sve samo ne promišljeni. Je li to dobro ili loše, procijenite sami. Jedan od najboljih primjera lakomislenosti, nastup je na norveškom Wood festivalu gdje je Homme imao nastup izvan nastupa. Naime, iznerviran ponašanjem fana u publici, bacio je bocu na njega. S obzirom na to da nije bio jedan od dvojice koji bi se sukobili s divom od 193cm okruženim zaštitarima, obožavatelj je napustio koncert.

Bez obzira na incident, koncert u Oslu je dovršen. Ali, nisu svi organizatori glazbenih događanja tako blagonakloni. Prije šest godina otkazan je koncert koji su dečki trebali održati u centru za rehabilitaciju. Izgleda kako upravitelji ustanove ne dijele isti smisao za humor s Hommom koji je nastup htio otvoriti pjesmom Feel Good Hit Of The Summer. Za one koji ne znaju, jedine riječi u pjesmi su opijati koje je pjevač konzumirao u periodu od par dana.

Divlja li na live nastupima Josh Homme, Baby Duck ili The Ginger Elvis? Frontmen sastava može se pohvaliti s nekoliko alter-ega. Kada je riječ o nastupima njegova drugog benda, Eagles Of Death Metal, sveprisutni The Ginger Elvis mijenja ulogu s Baby Duckom. Bilo kako bilo, sva su trojica uzor našla u Carlu Perkinsu te vješto vladaju gitarom.

Za kraj, naziv njihova novog albuma “…Like Clockwork” interna je fora benda. Dečki koriste frazu it’s going like clockwork kada stvari idu dobro te sarkastično ako idu loše. Uživajući u njihovim novim pjesmama, ne zaboravite na stare. S obzirom na to da je pjesma Mexicola nazvala po alkoholnom piću s tekilom i coca-colom, kako bi se zagrijali za večerašnji izlazak, želimo vam duplu dozu iste.

Be social

Komentari