boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Glazba

„Revolution Spring” (The Suicide Machines): Proljetna ska punk žestica

suicide machines
"Revolution Spring" [album cover]
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Nakon 15 godina pauze na punk-rock scenu vratili su se detroitski ska hardkoraši The Suicide Machines.

Vjerojatno najpoznatiji po dvije pjesme koje su se vrtjele u Tony Hawk’s Pro Skater videoigrama, „New Girl” u jedinici (1999.) i „High Anxiety” u Undergroundu (2004.), Suicide Machinesi oduvijek su bili cijenjeni, ali nikad previše razvikani.

Od 1996. do 2005. objavili su šest albuma i stekli reputaciju versatilnog punk benda. Njihova nježnija strana podsjeća na Less Than Jake, a žešća strana na rani Rise Against.

Dobro balansiranje

„Revolution Spring” sa svojih 16 pjesama u 34 minute dobro balansira stilove i tempo. A strana nešto je agresivnija (Detroit is the New Miami), ozbiljnija (Flint Hostage Crisis) i pankerskija (Bully in Blue).

B strana kontrira laganijom (Impossible Possibilities), pozitivnijom (Simple) i osobnijom atmosferom. Zaključna stvar Cheers to Ya završava ploču u polupesimističnom i pripitom tonu, ali opći dojam koji album ostavlja je realna pozitiva.

Energija i živost u proljeće

Zvuk je na punk-rock razini, nit’ preprljav, nit’ prečist, a isproducirao ga je je Roger Lima, basist ranije spomenutih Less Than Jakea. Ska elementi su tu, samo nedostaje više trube. Bas je njami, naglašen u tišim i plesnijim ambijentima, a bubnjevi su divlji i predvode snažnije pjesme. Gitare, iako predvidive i s malo solaža, sasvim zabavne i solidne. Vokal je posvuda – malo ljuti tinejdžer, malo tužnjikavi sredovječnjak i sve okolo i između.

Emocije, energija i živost u proljeće – to su novi The Suicide Machines!

(Visited 149 times, 1 visits today)
Be social
Što misliš o ovome albumu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari