Istaknuto
20.01.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

20.01.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Toliko je važno da zna da smo tu, da je čujemo i vidimo, da smo na njenoj strani, da uporno ponavljamo da žrtva nikada nije kriva i da ne postoji pravo vrijeme niti vremenski rok u kojem je trebalo prijaviti nasilje. Jedino pravo vrijeme je ono kada je žrtva spremna.

Glazba

„Revolution Spring” (The Suicide Machines): Proljetna ska punk žestica

09.04.2020. Igor Maračić Iggachu"Revolution Spring" [album cover]
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Nakon 15 godina pauze na punk-rock scenu vratili su se detroitski ska hardkoraši The Suicide Machines.

Vjerojatno najpoznatiji po dvije pjesme koje su se vrtjele u Tony Hawk’s Pro Skater videoigrama, „New Girl” u jedinici (1999.) i „High Anxiety” u Undergroundu (2004.), Suicide Machinesi oduvijek su bili cijenjeni, ali nikad previše razvikani.

Od 1996. do 2005. objavili su šest albuma i stekli reputaciju versatilnog punk benda. Njihova nježnija strana podsjeća na Less Than Jake, a žešća strana na rani Rise Against.

Dobro balansiranje

„Revolution Spring” sa svojih 16 pjesama u 34 minute dobro balansira stilove i tempo. A strana nešto je agresivnija (Detroit is the New Miami), ozbiljnija (Flint Hostage Crisis) i pankerskija (Bully in Blue).

B strana kontrira laganijom (Impossible Possibilities), pozitivnijom (Simple) i osobnijom atmosferom. Zaključna stvar Cheers to Ya završava ploču u polupesimističnom i pripitom tonu, ali opći dojam koji album ostavlja je realna pozitiva.

Energija i živost u proljeće

Zvuk je na punk-rock razini, nit’ preprljav, nit’ prečist, a isproducirao ga je je Roger Lima, basist ranije spomenutih Less Than Jakea. Ska elementi su tu, samo nedostaje više trube. Bas je njami, naglašen u tišim i plesnijim ambijentima, a bubnjevi su divlji i predvode snažnije pjesme. Gitare, iako predvidive i s malo solaža, sasvim zabavne i solidne. Vokal je posvuda – malo ljuti tinejdžer, malo tužnjikavi sredovječnjak i sve okolo i između.

Emocije, energija i živost u proljeće – to su novi The Suicide Machines!

(Visited 98 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome albumu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(3 votes, average: 5.000 out of 5)

Komentari