Glazba

Punk fešta na Good Vibrations programu uz Antitodor, Biciklić, SpokOi! i Bijelu Kremu

Foto: facebook.com/antitodor punk
Vrijeme čitanja: 3 minute

Nakon fantastične Motusove promocije prošli vikend, prvo punk veselje u četvrtoj sezoni Good Vibrationsa u Vintage Industrial Bar donosi četiri benda. U srijedu nastupaju legendarni Antitodor i zagrebačke snage Biciklić, SpokOi! i Bijela Krema. Za pravu pankersku feštu nakon koncerta zadužen je DJ Kneža. Pretprodaje nema, a ulaznica košta 25 kuna.

Foto: Press
Foto: Press

Grupa Antitodor osnovana 1996 u Puli pod imenom Antitodor i Talenti. Osnivači grupe su pjevač Zoran Todorović – Todor, bubnjar Aleksandar Bijažić i basist Kristian Bijažić – Pitzek. Uskoro grupa snima svoj album prvijenac “Gubitnik” koji je objavljen 1999. godine za nezavisnu etiketu Monte Paradiso. U međuvremenu je došlo promjene članova grupe i grupamijenja ime u Antitodor. Tada su grupu činili pjevač Todor, gitaristi Vlado Mićanović i Saša Đuračić – Sale, basist Dražen Džaja-Džajo i bubnjar Mario «Čokanjac». Uslijedili su brojni koncerti, grupa je i dalje marljivo stvarala autorske skladbe, te je 2004. godine u vlastitom izdanju objavila drugi album “Ne bojim se” s 11 pjesama. Grupa je i dalje intenzivno održavala koncerte, a od stotinu koncerata diljem Hrvatske i Slovenije, svakako treba izdvojiti svirke kada su nastupili kao predgrupa velikanima punka poput britanskih G.B.H., zatim grupi Aurora iz Mađarske, američkim legendama Misfits i Battalion of Saints te brojnim drugim legendama žanra. Nakon izmjena u postavi bend je snimio album “Punker” s 13 pjesama, koji su objavili u vlastitoj nakladi 2010. godine. Nakon dvogodišnje kreativne i koncertne pauze, grupa Antitodor ponovo se vraća u novoj postavi. Postavu trenutno čine Todor – vokal, gitaristi Ivan Jović – Joca i Dino Krivičić, basist Dorian Matošević – Dodo, te bubnjar Andrija Tomić. Antitotodor radi na novom albumu koji će se zvati “Dobrodošli u Hrvatsku”, a najavljuje ga single “Kapitalistička”.


Joj! punk bend Biciklić osnovan je sasvim slučajno za vrijeme brutalnog opijanja na tulumu veterana KSFF-a u noći sa 9. na 10. 3. 2012. godine. Prva proba odrađena je četiri dana kasnije kod Hogara, a već idući petak, 16.3. prva snimka s probe snimana mobitelom doživljava premijeru u eteru Radio Studenta. U međuvremenu Biciklić je svirao u gotovo svim alternativnim klubovima u Zagrebu i okolici, a izdao je i dva albuma, „Povratak Sompompira 2“ i „Za kog je dobar je (Pjesme za dušu 2)“. Prvi nastup na Good Vibrations programu imali su početkom listopada prošle godine, a sada su spremni svima priuštiti još jedan koncert za pamćenje u Vintageu!


Ideja za SpokOi! je rođena još u 2013., a kad se u veljači 2014. okupila većina sadašnjih članova, bend dobiva ime i počinje s aktivnim stvaralaštvom. Sastoji se od 5 članova, a ističe se jakim street punk – Oi! ritmom i tematikom koja varira od jakog revolta do čiste zafrkancije. Prvi koncert je odrađen u rujnu 2014. te nakon nekoliko koncerata održanih po raznim klubovima u Zagrebu, u siječnju 2015. bend izdaje prvi demo s 10 stvari. Uskoro odlaze na prva gostovanja van grada, a u svibnju 2015. nastupa u velikom pogonu Tvornice u sklopu promocije Šankovog?! novog albuma. Ovo će momcima biti prvi nastup u Vintage Industrial Baru kao i na Good Vibrationsu.


Rock bend Bijela krema osnovan je u jesen 2009. godine u Nikšiću od strane četiri entuzijasta inspiriranih kamenjarom, kožom i traperom. Bend nakon toga seli u Zagreb i bavi se isključivo autorskim materijalom. Događaju se i koncerti s većim i manjim bendovima te prvi album izlazi krajem 2012. prigodnog imena “Bio sam ti 1.” Ove godine Bijela Krema izdaje i promovira novi album “Vladavina”. Album je hvaljen na ruskom piratskom tržištu, a nađe ga se na poljskim i exyu forumima. Za ostale tu je bandcamp benda.

Početak programa je u 20:30h.

Be social

Komentari