Glazba

Satnica Sonic Bullets festivala: The Bambi Molesters slave rođendan u Tvornici kulture

Foto: facebook.com/BambiMolesters
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: facebook.com/BambiMolesters
Foto: facebook.com/BambiMolesters

The Bambi Molesters proslavit će 20 godina karijere festivalom Sonic Bullets koji će se održati u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak, 5. prosinca. Ususret slavljeničkom nastupu Bambiji su objavili datume za turneju po Brazilu koja će se održati početkom 2015. godine. Do sada najavljeni termini u siječnju otkrivaju da će Bambi Molesters primjerice surfati po Sao Paolu, Santosu, u São José do Rio Preto, Piracicabi, a lista gradova će se još puniti. Ovom prekooceanskom turnejom još je jednom potvrđena važnost benda i njihov utjecaj koji se širi po cijelom svijetu.

Za proslavu dva desetljeća djelovanja The Bambi Molestersa sprema se mješavina rockabillyja, punka, rocka, garagea i surfa jer će uz slavljenike nastupiti i Finci The Flaming Sideburns, Chris Eckman/The Strange, My Buddy Moose i B and the Bops. Vrata kluba se otvaraju u 20 sati, a od 21:00 u Velikom pogonu Tvornice kulture nastupaju B and the Bops, od 22:00 se na pozornicu penju My Buddy Moose, a od 23:00 izmjenjivat će se Bambi Molesters, Chris Eckman i The Strange. Sonic Bullets Festival od 00:30 zatvaraju The Flaming Sideburns.

Foto: facebook.com/thebambimolesters
Foto: facebook.com/thebambimolesters

Nazvati The Bambi Molesters kultnim bendom nije nimalo pretenciozno jer su svojim radom i karijerom od čak dva desetljeća zaslužili taj naslov i upisali su se na listu rock autoriteta. Od sada već davne 1994. godine kada je The Bambi Molesters osnovao četverac u sastavu Dinko Tomljanović, Dalibor Pavičić, Lada Furlan Zaborac i Hrvoje Zaborac, ovaj sastav se otisnuo na put koji im danas može priskrbiti titulu jednog od najpopularnijih domaćih bendova i najboljih izvoznih glazbenih proizvoda.

U prebogatoj karijeri u naslijeđe rocku su ostavili četiri studijska albuma, dvostruki album uživo, jedan dokumentarni film, te koncertni film pretočen na DVD. Od prvijenca “Dumb Loud Hollow Twang” iz 1997., preko “Intensity” i “Sonic Bullets: 13 from the Hip”, do zadnjeg “As the Dark Wave Swells” iz 2010. godine, album po album Bambi Molesters gradili su svoj  jedinstveni zvučni potpis te ostaju poznati kao jedan od najinovativnijih suvremenih rock bendova.

Da je njihova glazba od početka imala međunarodni potencijal pokazuju brojne suradnje s velikim licima domaće i svjetske rock scene, kao što su The Cramps i R.E.M., te Chrisom Eckmanom iz The Walkabouts, brojne recenzije stranih medija, ugovori s kultnim underground etiketama kao i s velikom Warner Music, ali i brojni koncerti po cijeloj Europi te turneja po Novom Zelandu, nekoliko nagrada struke i publike, te pregršt kompilacija s njihovim instrumentalima koje su objavile razne etikete diljem svijeta. Njihove melodije obojale su glazbene kulise nekolicine filmova, a prošle godine je Chaotica, s jednog od najcjenjenijih albuma u svijetu surf rocka “Sonic Bullets: 13th from the Hip” uvrštena u petu epizodu finalne sezone najgledanije TV serije “Breaking Bad”.

Zagrijavanje za Sonic Bullets Festival možete započeti slušajući playlistu koju je gitarist Dinko Tomljanović složio za Deezer, te nam kroz nju otkrio koji su to bendovi utjecali na njega i na glazbu kojom nas opijaju The Bambi Molesters.

Be social

Komentari