Glazba

The Bambi Molesters i gosti slave 20 godina karijere u Tvornici kulture

Foto: facebook.com/pages/The-Bambi-Molesters
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/thebambimolesters
Foto: facebook.com/thebambimolesters

Kultni bend The Bambi Molesters slave velikih 20 godina djelovanja mini festivalom Sonic Bullets koji će se održati u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak, 5. prosinca. Uz slavljenike koji će predstaviti presjek karijere nastupit će i finski The Flaming Sideburns, Chris Eckman/The Strange, My Buddy Moose i B and the Bops.

The Bambi Molesters jedan su od najboljih i najinovativnijih surf rock bendova koji je kumovao tome da ovaj žanr opstaje i stalno se razvija. Bend je 1994. godine, pod utjecajem  garage i surf rocka 60-ih, osnovao četverac u sastavu Dinko Tomljanović, Dalibor Pavičić, Lada Furlan Zaborac i Hrvoje Zaborac.

Uz iskrenu želju da oni, baš kao i njihova publika, uživaju u glazbi koju stvaraju, Bambi Molesters djeluju u nepromijenjenom sastavu cijelu dosadašnju karijeru. Kruna djelovanja na sceni koje traje već 2 desetljeća organiziranje je jednodnevnog Sonic Bullets festivala na kojem će se The Bambi Molestersima priključuju dugogodišnji prijatelji.

U goste su pozvali The Flaming Sideburns, kultne, moćne, glasne i razbarušene finske garage punk/rock ‘n roller glazbenike kojima je uzor ostavština The Sonicsa, Linka Wrayja i New York Dollsa te na koje briju The Hives i The Hellacopters.

Nastupit će i vrhunski glazbeni umjetnik, producent i lider The Walkaboutsa, Chris Eckman, s  kojim su 2002. kao The Strange objavili album “Nights of Forgotten Films”. Gostuju i riječki kauboji i miljenici domaće i regionalne underground scene My Buddy Moose koji svojim sviranjem široke lepeze stilova od garagea, americane, countryja, power popa stvaraju jedinstveni glazbeni stil. Tome svjedoči najnoviji uradak iz njihove radionice – My People. Festivalski line up zatvara najpoznatiji zagrebački rockabilly bend B and the Bops.

Ulaznice su u pretprodaji do 4. prosinca po 70 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 90 kuna. Pročitajte izvještaj s nastupa The Bambi Molesters ovog ljeta na krovu Muzeja suvremene umjetnosti.

Be social

Komentari